Βορίδης: Βαδίζουμε ολοταχώς για το επόμενο μνημόνιο

«Η λύση είναι να φύγει αυτή η άχρηστη και ανίκανη κυβέρνηση»

Βορίδης: Ανακαλύψαμε τώρα τα αρχαία στο Ελληνικό;

Την εκτίμηση ότι «βαδίζουμε ολοταχώς, μέσα στο 2018, για το επόμενο μνημόνιο», διατύπωσε ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης. Σημείωσε, δε, πως η λύση σε αυτή την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί είναι «να φύγει αυτή η κυβέρνηση».

Μάκης Βορίδης: Η συμφωνία δεν έχει τίποτα απ’ όσα μάς έλεγε ο Τσίπρας

«Η συμφωνία (που επιτεύχθηκε στο Eurogroup) δεν έχει τίποτα απ’ όλα αυτά που μάς έλεγε ο πρωθυπουργός, ο οποίος ήταν έτοιμος να φορέσει γραβάτα», ανέφερε ο κ. Βορίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Πρακτορείο 104,9 FM”, επισημαίνοντας πως για το χρέος το μόνο που εμπεριέχεται στη συμφωνία είναι «η δήλωση πως το ζήτημα του χρέους θα εξεταστεί μετά το πέρας του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018 και αναλόγως με τις τότε επικρατούσες συνθήκες».

«Η όποια δοκιμαστική έξοδος στις αγορές θα έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα, γιατί θα έχει πάρα πολύ υψηλά επιτόκια»

«Απ’ όλη την εξιστόρηση, το τελευταίο αφήγημα της κυβέρνησης, που ήταν ο οδικός χάρτης Τσακαλώτου, ο οποίος έλεγε κλείσιμο αξιολόγησης, ρύθμιση του χρέους, ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση, δοκιμαστική έξοδος στις αγορές, άρση των κεφαλαιακών ελέγχων, αποδέσμευση από το μνημόνιο, μέχρι στιγμής εκείνο που έχουμε είναι το κλείσιμο της αξιολόγησης. Δεν έχουμε τη ρύθμιση του χρέους, προφανώς δεν έχουμε την ένταξη στην ποσοτική χαλάρωση και ενόψει του ό,τι μ’ αυτόν τον τρόπο δεν πρόκειται να αποκλιμακωθούν τα επιτόκια, η όποια δοκιμαστική έξοδος στις αγορές θα έχει μόνο συμβολικό χαρακτήρα, γιατί θα έχει πάρα πολύ υψηλά επιτόκια», σημείωσε ο τομεάρχης Εσωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, συμπεραίνοντας πως «βαδίζουμε ολοταχώς, μέσα στο 2018, για το επόμενο μνημόνιο κι αυτή είναι η κατάσταση που έχει δημιουργήσει αυτή η κυβέρνηση».

«Η λύση είναι να φύγει αυτή η άχρηστη και ανίκανη κυβέρνηση»

Ο κ. Βορίδης τόνισε πως η λύση είναι «να φύγει αυτή η κυβέρνηση», ενώ ερωτηθείς για το τι σήμα θα μια πρόωρη εκλογική αναμέτρηση στους ξένους επενδυτές, αφού επισήμανε πως «έχουμε αποεπένδυση στην Ελλάδα», απάντησε πως «θα δώσει το σήμα ότι θα φύγει μια άχρηστη και ανίκανη κυβέρνηση και θα έρθει κάποιος, ο οποίος μπορεί να κάνει καμιά δουλειά στην Ελλάδα, για να ισιώσουν πέντε πράγματα και μπουν στο σωστό δρόμο».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ