Βούτσης: Θα κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές

Σε κοινό μέτωπο κατά του νεοφιλελευθερισμού καλεί ο πρόεδρος της Βουλής

Βούτσης: Μετά την γ' αξιολόγηση ο ανασχηματισμός

Αισιόδοξος για το κλείσιμο της συμφωνίας με τους δανειστές και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης εμφανίστηκε ο Νίκος Βούτσης, μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Πρωινή Ζώνη» της ΕΡΤ.

Ο πρόεδρος της Βουλής αναγνώρισε ότι οποιαδήποτε καθυστέρηση έχει επιπτώσεις στη γενικότερη οικονομία, σημείωσε όμως ότι θα ήταν ανεύθυνο για οποιαδήποτε κυβέρνηση να υποχωρεί στο σύνολο των απαιτήσεων που έρχονται.

Μεγάλες διαφορές μεταξύ ΔΝΤ και ευρωπαϊκών θεσμών

Ο Νίκος Βούτσης τόνισε ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές ανάμεσα στο ΔΝΤ και τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και απέδωσε την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης στο γεγονός ότι έρχονται στο τραπέζι μείζονα θέματα, όπως το ασφαλιστικό, που υποτίθεται πως είχαν κλείσει.

Αναφορικά με τα μέτρα και τα αντίμετρα, είπε ότι θα υπάρξει ισχυρό κοινωνικό πακέτο που θα εξισορροπήσει τις απώλειες.

Πεπαλαιωμένη η τακτική της ΝΔ για πρόωρες εκλογές

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Βουλής στην τηλεοπτική του συνέντευξη αναφερόμενος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, εκτίμησε ότι έχει δρομολογηθεί από την Αξιωματική Αντιπολίτευση και άλλες, όπως είπε, δυνάμεις «ο σχεδιασμός και η αντίληψη στη λογική της παρένθεσης», χαρακτηρίζοντας πεπαλαιωμένες αυτές τις στρατηγικές.

ΣΥΡΙΖΑ και ευρωπαϊκή Αριστερά μάχονται τον νεοφιλελευθερισμό

Σε ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ευρωπαϊκές δυνάμεις της Αριστεράς μεταλλάσσονται σε «καθεστωτικές δυνάμεις», ο Νίκος Βούτσης υποστήριξε ότι «το δίλημμα της Αριστεράς είναι, μέσα σε αυτό το γίγνεσθαι της παγκοσμιοποίησης, να δίνει αυτούς τους αγώνες και εντός και εκτός χώρας ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό».

Τέλος, αναφερόμενος στις συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ με άλλες πολιτικές δυνάμεις υπογράμμισε: «εμείς απευθυνόμαστε σε όλους πέραν της Δεξιάς-Ακροδεξιάς και είμαστε ανοικτοί στη βάση της προόδου και στο αγώνα ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ