Βρούτσης: Μετέτρεψαν το υπουργείο Εργασίας σε υπουργείο Αλχημείας

Πλασματικό το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ τονίζει ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας

Βρούτσης: 1,4 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες πληρώνουν υψηλότερες εισφορές

Δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης και, ειδικότερα, κατά της ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας εξαπέλυσε, ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή τις κυβερνητικές εξαγγελίες για πλεόνασμα στον ΕΦΚΑ για το 1ο τρίμηνο.

«Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας, για πολλοστή φορά, με ασύλληπτα προκλητικό τρόπο δηλώνει πλασματικό πλεόνασμα των 100.000.000 ευρώ του ΕΦΚΑ για το 1ο τρίμηνο του 2017, προσπαθώντας να πείσει τους πολίτες για την επιτυχία και αποτελεσματικότητα του μορφώματος ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου, Ν. 4387/2016», τονίζει ο βουλευτής της ΝΔ.

Γιάννης Βρούτσης: «Μετέτρεψαν το Υπουργείο Εργασίας σε Υπουργείο Αλχημείας»

Ειδικότερα, ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, σε δήλωσή του με τίτλο: «Μετέτρεψαν το Υπουργείο Εργασίας σε Υπουργείο Αλχημείας», τονίζει: «Ισχυρίζονται – χωρίς βέβαια να παρουσιάζουν αναλυτικά στοιχεία – πλεόνασμα τριμήνου 100.000.000 ευρώ, αν και σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΦΚΑ ο προϋπολογισμός του για το 2017, παρουσιάζει ετήσιο έλλειμμα που ανέρχεται σε 1,048 δις ευρώ, άρα έλλειμμα για το 1ο τρίμηνο 261.000.000 ευρώ. Δηλαδή, ισχυρίζονται ότι ο ΕΦΚΑ βελτίωσε τα τρέχοντα οικονομικά του στοιχεία το 1ο τρίμηνο συνολικά κατά 361.000.000 ευρώ έναντι του προϋπολογισμού του.

Επειδή η αυθάδεια και το θράσος έχουν ξεπεράσει κάθε όριο καθώς προσπαθούν να αλλοιώσουν τη σκληρή και επώδυνη πραγματικότητα, τους καλούμε να απαντήσουν:

Έχουν συνυπολογίσει;

Τις 120.000 κύριες συντάξεις που εκκρεμούν;
Τις υποχρεώσεις του ΕΦΚΑ προς τον ΕΟΠΥΥ;
Τις υποχρεώσεις του ΕΦΚΑ προς το ΕΤΕΑΕΠ (εισφορές για επικουρική και εφάπαξ);
Τις υποχρεώσεις του ΕΦΚΑ προς τον ΟΑΕΔ;
Τις διπλές και λάθος εισφορές που έχουν καταλογισθεί στους ασφαλισμένους;
Τους υποχρεωτικούς συμψηφισμούς που πρέπει υποχρεωτικά να κάνουν το 2ο εξάμηνο;
Τις κάθε είδους υποχρεώσεις προς τρίτους;

Ας σταματήσουν επιτέλους να παίζουν με τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού και ας αναλογισθούν πόσο κακό κάνουν σε συνταξιούχους και εργαζόμενους.

Άλλωστε, μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, ο κ. Κατρούγκαλος υπόσχονταν αυξήσεις των συντάξεων, κάτι το οποίο δεν θα συμβεί, αφού 5 μήνες μετά, ανακοινώθηκε η κατάργηση της προσωπικής διαφοράς, που θα οδηγήσει τις συντάξεις σε νέες μειώσεις».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ