Βρούτσης: Σε στάση πληρωμών επικουρικών προχωρά η κυβέρνηση

«Δεν περνάει μέρα που να μην αποκαλύπτεται το μέγεθος του χάους, η ανεπάρκεια και η κοροϊδία σε βάρος των εργαζομένων, εργοδοτών και συνταξιούχων της χώρας μας»

Βρούτσης: Νέα αρνητικά ρεκόρ στην αγορά εργασίας

Την στάση πληρωμών σε δεκάδες χιλιάδες δικαιούχους επικουρικών συντάξεων καταγγέλλει ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Βρούτσης.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή του, ο κ. Βρούτσης γνωστοποιεί εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας η οποία ακυρώνει ως παράνομες όλες τις επικουρικές συντάξεις που είχαν εκδοθεί με αίτηση μετά την 1η Ιανουαρίου του 2015, ζητώντας μάλιστα τα χρήματα πίσω.

Τονίζει, δε, πως η διακοπή των καταβολών λαμβάνει χώρα τη στιγμή που το υπουργείο Εργασίας δεν έχει εκδώσει ακόμη εγκύκλιο για τον τρόπο υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων, ως όφειλε να κάνει εδώ και έναν χρόνο.

Μαύρη τρύπα εκατοντάδων εκατ. ευρώ στα ασφαλιστικά ταμεία από τις επικουρικές

Ο βουλευτής της ΝΔ εκτιμά πως το ζήτημα των επικουρικών συντάξεων προκαλεί μαύρη τρύπα εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στα ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς το κρυφό κόστος της μη έκδοσης νέων συντάξεων έρχεται να προστεθεί σε εκκρεμότητες περίπου 300 εκατ. ευρώ σε όσους είχαν καταθέσει αίτηση πριν την 1η Ιανουαρίου του 2015.

«Αποτέλεσμα είναι δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι να στερούνται την επικουρική τους σύνταξη, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης, η οποία κατάργησε τον μαθηματικό τύπο που ίσχυε από τον Αύγουστο του 2013, λόγω εμπάθειας και ιδεοληψίας», τονίζει ο κ. Βρούτσης.

Η πλήρης ανακοίνωση του κ. Γιάννη Βρούτση

«Δεν περνάει μέρα που να μην αποκαλύπτεται το μέγεθος του χάους, η ανεπάρκεια και η κοροϊδία σε βάρος των εργαζομένων, εργοδοτών και συνταξιούχων της χώρας μας.

Μετά το φιάσκο του ΕΦΚΑ, της απώλειας εκατοντάδων χιλιάδων στοιχείων ασφαλισμένων, τις άδικες μειώσεις συντάξεων και τις εξοντωτικές ασφαλιστικές εισφορές, συνολικού κόστους 10 δις ευρώ, έρχεται σήμερα να προστεθεί, ακόμη μια απαράδεκτη ενέργεια σε βάρος των δικαιούχων επικουρικής σύνταξης.

Mε νέα εγκύκλιό του το υπουργείο Εργασίας ακυρώνει όσες επικουρικές συντάξεις εκδόθηκαν με αίτηση μετά την 1η Ιανουαρίου του 2015, κρίνοντας ότι είναι παράνομες και ζητώντας μάλιστα και τα λεφτά πίσω.

Μάλιστα, όλα αυτά συντελούνται την ίδια στιγμή που η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας δεν έχει εκδώσει ακόμη τη σχετική εγκύκλιο του τρόπου υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων, όπως είχε υποχρέωση εδώ και ένα χρόνο.

Αποτέλεσμα είναι δεκάδες χιλιάδες δικαιούχοι να στερούνται την επικουρική τους σύνταξη, με αποκλειστική ευθύνη της Κυβέρνησης, η οποία κατάργησε τον μαθηματικό τύπο που ίσχυε από τον Αύγουστο του 2013, λόγω εμπάθειας και ιδεοληψίας.

Η διάλυση και η σύγχυση που σήμερα επικρατεί στο ασφαλιστικό σύστημα, αφενός στερεί από τους δικαιούχους σύνταξης τις παροχές που τους αντιστοιχούν και αφετέρου μεταφέρει στο μέλλον ελλείμματα, φορτώνοντας με χρέη και υποχρεώσεις την επόμενη Κυβέρνηση.

Το κρυφό κόστος της μη έκδοσης των επικουρικών συντάξεων ανέρχεται ήδη σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ και έρχεται να προστεθεί στον λογαριασμό των 300.000.000 ευρώ της μη απόδοσης των αναδρομικών στους δικαιούχους επικουρικών συντάξεων, με αιτήσεις συνταξιοδότησης πριν την 1η Ιανουαρίου του 2015, εκτινάσσοντας πλέον τα ελλείμματα σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Η ανεπάρκεια και η ανικανότητα της σημερινής Κυβέρνησης έχει γίνει κατανοητή από τους πολίτες σε όλα τα επίπεδα και σε όλη τη λειτουργία του Κράτους. Όπως και ο “περιβόητος“ νόμος Κατρούγκαλου, που πλέον έχει ακυρωθεί όχι μόνο στην πράξη, αλλά και στη συνείδηση του ελληνικού λαού».

 

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ