«Η ΝΔ έχει αποδείξει πως μπορει να μειώσει φόρους κι εισφορές»

Γιάννης Βρούτσης: Από την εξόντωση των ανθρώπων που δεν έχουν να πληρώσουν το υπερπλεόνασμα

Βρούτσης: Εισφορές με βάση το 2015 για 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες

«Η Νέα Δημοκρατία την ημέρα που θα αναλάβει την κυβέρνηση θα δρομολογήσει αλλαγές στο μείγμα δημοσιονομικής πολιτικής και αυτό δεν είναι κάτι γενικό και αόριστο. Το έχουμε αποδείξει στην προηγούμενη διακυβέρνηση Σαμαρά, όταν μειώσαμε και τους φόρους και τις εισφορές» δήλωσε ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της ΝΔ, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης.

Γιάννης Βρούτσης: Συνειδητή απόφαση της κυβέρνησης η φοροεπιβάρυνση για τους έντιμους και συνεπείς φορολογούμενους

«Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα. Δεν είναι άγνωστο σε εμάς» είπε ο κ. Βρούτσης κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM».

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του αν. υπουργού Οικονομικών Γ.Χουλιαράκη στη Βουλή ότι «η φοροεπιβάρυνση για τους έντιμους και συνεπείς φορολογούμενους, τους επαγγελματίες, ήταν απόφαση που συνειδητά πήρε η κυβέρνηση για να στηρίξει τους πιο αδύναμους» επισήμανε ότι «δεν χρειάζεται καλύτερος μάρτυρας, που να επιβεβαιώνει το αφήγημα της ΝΔ από τον ίδιο τον ΣΥΡΙΖΑ, από τον υπουργό της, που λέει ότι “αυτά τα κάνουμε εμείς και όχι η τρόικα”».

«Εξόντωση ό,τι δημιουργικού υπάρχει»

«Όλα αυτά, τα οποία συμβαίνουν στην οικονομία με τις εξοντωτικές εισφορές και φόρους, θα οδηγήσουν σε ένα σπιράλ, που θα οδηγήσει με τη σειρά του σε εισφοροδιαφυγή, φοροδιαφυγή, σε εξόντωση ό,τι δημιουργικού υπάρχει και αυτό το σπιράλ θα είναι μόνο καθοδικό, πνίγοντας την οικονομία και τους Έλληνες» προσέθεσε ο κ. Βρούτσης, αναφέροντας πως μέσα στα τρία χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ οι οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία από 10,9 δισ. πήγαν στα 30,5 δισ. και συνολικά στα 130 δισ., κατά 41% αυξήθηκαν οι οφειλές του κόσμου προς το κράτος.

«Από την εξόντωση των ανθρώπων που δεν έχουν να πληρώσουν το υπερπλεόνασμα»

Σε ό,τι αφορά τη διανομή κοινωνικού μερίσματος από το υπερπλεόνασμα ο τομεάρχης της ΝΔ παρατήρησε πως «έρχεται από υπερφορολόγηση, δηλαδή από εξόντωση ανθρώπων που δεν έχουν να πληρώσουν, γι’ αυτό εκτινάχθηκαν και τα ληξιπρόθεσμα», σημειώνοντας, πάντως, ότι «καλά θα κάνει να μοιραστεί και θα στηρίξουμε εάν είναι εξορθολογισμένη η πρόταση για αναδιανομή του εισοδήματος με κριτήρια, τα οποία είναι στοχευμένα και πάνε σε αυτούς που πραγματικά τα έχουν ανάγκη».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ