Βρούτσης: Η κυβέρνηση δημιουργεί τη γενιά των 360 ευρώ

«Για πρώτη φορά είδαμε σύνταξη 185 ευρώ, χωρίς την παρακράτηση, για λόγους υγείας εξαιτίας του νόμου Κατρούγκαλου»

Βρούτσης: 1,4 εκατ. ελεύθεροι επαγγελματίες πληρώνουν υψηλότερες εισφορές

«Η κυβέρνηση δημιουργεί τη γενιά των 360 ευρώ, ενώ ο κ. Τσίπρας μας κατηγορούσε και μιλούσε για τη γενιά των 750 ευρώ», δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο τομεάρχης Εργασίας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, αναφορικά με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Γιάννης Βρούτσης: Ο Τσίπρας επέλεξε να πάει σε ένα ασφαλές μέρος, όπου επικρατούν καλές εργασιακές συνθήκες

Ειδκότερα, ο πρώην υπουργός Εργασίας μίλησε για απόλυτη διάλυση των εργασιακών σχέσεων με επικράτηση των ευέλικτων μορφών απασχόλησης. Σχετικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στο εργοστάσιο της Παπαστράτος, ο κ. Γιάννης Βρούτσης τόνισε πως ο  Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να πάει σε ένα ασφαλές μέρος, όπου επικρατούν καλές εργασιακές συνθήκες.

«Για πρώτη φορά είδαμε σύνταξη 185 ευρώ, χωρίς την παρακράτηση, για λόγους υγείας εξαιτίας του νόμου Κατρούγκαλου»

Εξάλλου, ο τομεάρχης εργασίας της ΝΔ προειδοποίησε ότι με τους χαμηλούς μισθούς ενισχύεται το φαινόμενο της φυγής στο εξωτερικό καταρτισμένου ανθρώπινου δυναμικού (brain drain). Ο κ. Βρούτσης δήλωσε ότι την Τρίτη,  πως «για πρώτη φορά είδαμε σύνταξη 185 ευρώ, χωρίς την παρακράτηση, για λόγους υγείας εξαιτίας του νόμου Κατρούγκαλου».

«Το ν/σ που κατέθεσε την Τρίτη το υπουργείο Εργασίας φέρνει μείωση 40% μεσοσταθμικά για όλες τις επικουρικές συντάξεις πριν το 2014, ενώ δεν δίνει λύση στο θέμα των συντάξεων που εκκρεμούν από 1ης 1ανουαρίου 2015» κατέληξε ο κ. Βρούτσης.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ