Βρούτσης: Λαθροχειρία το πλεόνασμα του ΕΦΚΑ

Βρούτσης: Εισφορές με βάση το 2015 για 1,4 εκατ. ελεύθερους επαγγελματίες

Για λαθροχειρία κάνει λόγο ο τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, με αφορμή την τροποποίηση στην προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ 2017, τονίζοντας ότι «θυσίασε, στον επικοινωνιακό τακτικισμό της, χιλιάδες δικαιούχους σύνταξης, παγώνοντας το δικαίωμά τους σε αυτή».

Γιάννης Βρούτσης: Αναλγησία της Κυβέρνησης σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων δικαιούχων σύνταξης γήρατος, θανάτου και αναπηρίας

Μεταξύ άλλων, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εργασίας «με μια άνευ προηγουμένου παρέμβαση, αλλοίωσε τον ήδη εγκεκριμένο προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ, αυξάνοντας τα έσοδα από τον κρατικό προϋπολογισμό και μειώνοντας τις δαπάνες που αφορούν την έκδοση νέων συντάξεων» γεγονός που χαρακτήρισε ως «λαθροχειρία», η οποία ταυτόχρονα «αποκαλύπτει την αναλγησία της Κυβέρνησης σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων δικαιούχων σύνταξης γήρατος, θανάτου και αναπηρίας, που περιμένουν εδώ και 3 χρόνια για να πληρωθούν τους κόπους μιας ζωής».

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τον κ. Βρούτση , το δήθεν πλεόνασμα που εμφάνισε ξαφνικά ο ΕΦΚΑ, διαμορφώθηκε:

Πρώτον, από την περαιτέρω αύξηση των εσόδων του από τον κρατικό προϋπολογισμό κατά 244.000.000 ευρώ, γεγονός, που επιβεβαιώνει την αστοχία του ΕΦΚΑ στα έσοδα.

Και δεύτερο, από τη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 549.483.720 ευρώ, που προκύπτει αφενός από τις μειώσεις στις συντάξεις και αφετέρου από το πάγωμα της έκδοσης νέων συνταξιοδοτικών πράξεων.

Απαντώντας στις επικρίσεις Βρούτση, κύκλοι του υπουργείου εργασίας τόνιζαν:
Μετά από αλλεπάλληλες περικοπές στις συντάξεις, η ΝΔ «κατόρθωσε» να παραδώσει ένα τεράστιο έλλειμμα στην κοινωνική ασφάλιση.

Επομένως, είναι κατανοητή η αδυναμία της αξιωματικής αντιπολίτευσης να παραδεχτεί ότι σήμερα ο ΕΦΚΑ έχει πλεονασματική λειτουργία και το δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, που υπονόμευσε με τις πολιτικές της, ανακτά την αξιοπιστία του.

Η στάση της ΝΔ, διά του αρμόδιου τομεάρχη της, δείχνει την γονιδιακή εμμονή της στην υπονόμευση του δημόσιου συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και στην εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων, που είναι εχθρικά προς τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ