Βρούτσης: Αποκαλύφθηκε η εξαπάτηση στην επαναφορά συλλογικών συμβάσεων

«Η κυβέρνηση προαπάθησε να ρίξει στάχτη στα μάτια των εργαζομένων»

Βρούτσης: Στα 23,3 δισ. ευρώ οι ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ταμεία

Για προσπάθεια εξαπάτησης των εργαζομένων και της Βουλής, αναφορικά στην επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων, κάνει λόγο σε σχετική ανακοινωσή του ο Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Γιάννης Βρούτσης, τονίζοντας πως η «η προσπάθεια της Κυβέρνησης να εξαπατήσει τη Βουλή αλλά και τους εργαζόμενους, αποκαλύφθηκε».

Η πλήρης ανακοίνωση του κ. Γιάννη Βρούτση:

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, λίγο πριν την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας του τέταρτου Μνημονίου, προχώρησε στα κρυφά σε ουσιαστική αλλαγή του κειμένου της αιτιολογικής έκθεσης του άρθρου 16, περί “ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων”, χωρίς την παραμικρή εξήγηση και ενημέρωση της Βουλής.

Η επιχείρηση εξαπάτησης στήθηκε σε δυο φάσεις:

Αρχικά, άλλα έγραφε ο Νόμος και άλλα η αιτιολογική, με προφανή στόχο να ρίξουν “στάχτη στα μάτια” των εργαζομένων και της Βουλής.

Στη συνέχεια, με αλλαγή της τελευταίας στιγμής και χωρίς καμία ενημέρωση, άλλαξε το κείμενο της αιτιολογικής, γκρεμίζοντας τις προσδοκίες που οι ίδιοι είχαν καλλιεργήσει για λήξη του προγράμματος στις 20 – 8 – 2018 και επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας.

Η Κυβέρνηση είναι εκτεθειμένη απέναντι στους εργαζόμενους και τη Βουλή.

Οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ