Στα 2.000 ευρώ τα capital controls

Τι αλλάζει στις συναλλαγές με τις τράπεζες

Περαιτέρω χαλάρωση των capital controls από 1η Σεπτέμβρη

Η χαλάρωση των capital controls φέρνει και χαλάρωση στα μέτρα περιορισμού των συναλλαγών με τις τράπεζες, χαλαρώνοντας λίγο και τον ασφυκτικό κλοιό στον οποίο βρίσκεται επί διετίας η αγορά, η οικονομία, οι επιχειρήσεις και οι πολίτες.

Τι αλλάζει στα capital controls

Συγκεκριμένα, οι ενδεχόμενες αλλαγές στα capital controls των τραπεζών, που όπως όλα δείχνουν, έρχονται μετά την εκταμίευση της δόσης μέσα στον Ιούλιο. Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα “Ειδήσεις”, μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Σύμφωνα με την εφημερίφα, οιαλλαγές θα έρθουν σταδιακά και σε πρώτη φάση θα υπάρξει αύξηση του μηνιαίου ορίου αναλήψεων από 120 ως και 320 ευρώ. Από τα 1.680 ευρώ το μήνα που είναι σήμερα το μηνιαίο όριο αναλήψεων θα αυξηθεί δηλαδή στα 1.800 με 2.000 ευρώ τον μήνα.

Το σενάριο των 1.800 ευρώ θεωρείται σχεδόν βέβαιο, όμως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο το όριο να ανέβει στα 2.000 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση βέβαιο θεωρείται ότι οι καταθέτες θα έχουν την δυνατότητα να παίρνουν το ποσό που δικαιούνται κάθε μήνα με μία και μόνο ανάληψη, χωρίς βέβαια να είναι αυτό δεσμευτικό.

Εξάλλου, βάσει της συγκεκριμένης πρότασης από την πλευρά των τραπεζών θα δοθεί δυνατότητα στους πολίτες για δημιουργία νέων λογαριασμών, προσθήκη συνδικαιούχων στους λογαριασμούς, καθώς και η δημιουργία νέου κωδικού πελάτη.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ