ΝΔ: Συνειδητό έγκλημα κατά κοινωνίας και οικονομίας τα capital controls

ΝΔ: Ημίμετρα οι παροχές της κυβέρνησης για το ΦΠΑ στα νησιά

Ανακοίνωση για τη συμπλήρωση 2 χρόνων από την επιβολή των capital controls εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία, εξαπολύοντας επίθεση κατα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, κάνοντας λόγο για «συνειδητό έγκλημα σε βάρος της οικονομίας και της κοινωνίας».

Συγκεκριμένα, η ΝΔ επισημαίνει στη σχετική ανακοίνωσή της τις συνέπειες του «εγκλήματος» της κυβέρνησης με την επιβολή των capital controls, κάνοντας λόγο για βύθιση της οικονομίας σε ύφεση, πολλαπλασιασμό των λουκέτων στην αγορά, εξαϋλωση των τραπεζικών μετοχών, κατάρρευση των εισπράξεων της ναυτιλίας και του τουρισμού, συρρίκνωση των εξαγωγών και απαξίωση του Χρηματιστηρίου.\

Η πλήρης ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας:

«Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από τότε που ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και ο κ. Βαρουφάκης έκλεισαν τις τράπεζες και επέβαλαν capital controls.

Πρόκειται για συνειδητό έγκλημα που διέπραξαν σε βάρος της οικονομίας και της κοινωνίας, καθώς – όταν αποφάσιζαν το δημοψήφισμα και άφηναν την Ελλάδα, εκτός προγράμματος – ήξεραν πολύ καλά τις συνέπειες. Ήξεραν ότι θα κλείσουν τις τράπεζες και θα επιβάλουν τα capital controls.

Πρόκειται για έγκλημα που είχε σαν συνέπεια:

1. Να βυθιστεί η οικονομία στην ύφεση.

2. Να πολλαπλασιαστούν τα λουκέτα των επιχειρήσεων και να χάσουν τη δουλειά τους πολλές χιλιάδες άνθρωποι.

3. Nα εξαϋλωθεί η μετοχική αξία των τραπεζών (40 δις ευρώ), να υποστούν τεράστια ζημιά το Δημόσιο και οι μικρομέτοχοί τους και να επωμιστούν βαρύτατο κόστος οι φορολογούμενοι.

4. Να καταρρεύσουν οι εισπράξεις από τη ναυτιλία.

5. Να συρρικνωθούν οι εξαγωγές.

6. Να φρενάρουν οι εισπράξεις από τον τουρισμό.

7. Να απαξιωθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών.

Για όλα αυτά, οι υπαίτιοι οφείλουν να δώσουν – και θα δώσουν – λόγο. Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύτηκε να προχωρήσει – και θα προχωρήσει – στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες την αλήθεια».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ