Η μπάλα στο γήπεδο των δανειστών και παίζουν με γερμανικό σύστημα

Η Ελλάδα ψήφισε τα μέτρα και περιμένει τους εταίρους να δώσουν λύση για το χρέος

Η μπάλα στο γήπεδο των δανειστών και παίζουν με γερμανικό σύστημα

«Με το αποτέλεσμα και της σημερινής ψηφοφορίας η Ελλάδα έχει τηρήσει στο ακέραιο τα συμφωνηθέντα. Τώρα είναι η μπάλα στο γήπεδο των δανειστών». Μ΄αυτόν τον τρόπο σχολίασε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας την υπερψήφιση του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της β’ αξιολόγησης. Ο Αλέξης τσίπρας έστειλε μήνυμα στους δανειστές ότι πλέον είναι στιγμή να τηρήσουν και εκείνοι τις δεσμεύσεις τους και να σεβαστούν τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Αλέξης Τσίπρας: «Τώρα είναι η μπάλα στο γήπεδο των δανειστών»

«Με το αποτέλεσμα και της σημερινής ψηφοφορίας η Ελλάδα έχει τηρήσει στο ακέραιο τα συμφωνηθέντα. Τώρα είναι η μπάλα στο γήπεδο των δανειστών. Είναι η σειρά τους να τηρήσουν και αυτοί τις δεσμεύσεις τους, στο ακέραιο όπως κάναμε κι εμείς. Αναμένουμε και δικαιούμαστε , από τη συνεδρίαση του Eurogoup της ερχόμενης Δευτέρας, μια απόφαση για τη ρύθμιση του ελληνικού δημόσιου χρέους που θα είναι αντίστοιχη των θυσιών του ελληνικού λαού», δήλωσε αμέσως μετά την ψηφοφορία στη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η πατρίδα μας μετατρέπεται σε αποικία λιτότητας»

«Η πατρίδα μας μετατρέπεται σε αποικία λιτότητας. Αν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος δεν είχαν έλθει στην εξουσία, όπως ήλθαν, και δεν έκαναν όσα έκαναν, η Ελλάδα, σήμερα, θα είχε επανέλθει στην ανάπτυξη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Τρία χαμένα χρόνια για την Ελλάδα. Και 14,2 δις πρόσθετα βάρη για τους Έλληνες. Αυτός είναι ο λογαριασμός Τσίπρα – Καμμένου», είχε δηλώσει στη δευτερολογία του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Οι πιστωτές έχουν ευθύνη γιατί δεν έκαναν πράξη τις υποσχέσεις τους για την ρύθμιση του χρέους», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό ότι «κι εσείς έχετε ευθύνη γιατί πήγατε να τινάξετε την χώρα στον αέρα».

Τα μέτρα τα πήραμε, τώρα το χρέος

Τώρα, λοιπόν, που το πολυνομοσχέδιο έχει υπερψηφιστεί, το μόνο που απομένει είναι, κατά τα λεγόμενα Αλέξη Τσίπρα και την παραδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι δανειστές να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους κι ως εταίροι να επιλέξουν την καλύτερη λύση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.

Το παρελθόν, ωστόσο, έχει δείξει ότι η ίδια κωλυσιεργία που αποτελεί ιστορικό γνώρισμα του κράτους των Αθηνών, διακρίνει τόσο τις Βρυξέλλες όσο και την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού. Μόνο η Γερμανία λειτουργεί αυστηρά βάσει χρονοδιαγραμμάτων. Κι αυτή τη φορά δε βιάζεται. Στον πολιτικό της ορίζοντα, η κυρία Μέρκελ έχει μπροστά της μόνον τις γερμανικές εκλογές και στο πλάι της να την καταδιώκουν τους γερμανούς σοσιαλδημοκράτες. Βάσει γερμανικού προγράμματος, λοιπόν, η όποια λύση για το χρέος, μετά τις εκλογές για την Καγκελαρία.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ