ΕΝΠΕ: Αναγκαία η παράταση υποβολής ενστάσεων στους δασικούς χάρτες

Δεσμεύσεις Φάμελλου για ικανοποίηση του αιτήματος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος (ΕΝΠΕ)

ΕΝΠΕ: Αναγκαία η παράταση ενστάσεων για τους δασικούς χάρτες

Την παράταση τουλάχιστον έως τις 31 Αυγούστου της προθεσμίας υποβολής αμφισβήτησης επί της κύρωσης στους δασικούς χάρτες ζητεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ).

Συγκεκριμένα, το ΔΣ της ΕΝΠΕ θεωρεί την παράταση επιβεβλημένη λόγω του τεράστιου όγκου σε αριθμό αμφισβητήσεων, της υποστελέχωσης των υπηρεσιών και του μεγάλου χρόνου που απαιτείται για τη γραφειοκρατική υποβολή και αποπεράτωση των αιτημάτων. Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο και τον γενικό γραμματέα της Ένωσης Κώστα Αγοραστό και Αλέξανδρο Καχριμάνη, αντίστοιχα, δεσμεύτηκε να υλοποιήσει την πρόταση της ΕΝΠΕ.

Η τελευταία επαναφέρει την πρόταση που έχει καταθέσει και στο παρελθόν να ληφθούν αριθμοί ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου για όλους τους γεωργούς που τα επιδοτούμενα αγροτεμάχιά τους εμφανίζουν πρόβλημα.

Παράλληλα:

 • κρούει τον κώδωνα του κινδύνου να αποκλειστούν χιλιάδες γεωργοί από το καθεστώς των επιδοτήσεων και η χώρα να χάσει εκατομμύρια ευρώ εισρεόμενων πόρων από την Ευρωπαϊκή Ένωση
 • κι επαναφέρει την πρόταση που έχει καταθέσει και στο παρελθόν η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας να ληφθούν αριθμοί ηλεκτρονικού πρωτοκόλλου για όλους τους γεωργούς που τα επιδοτούμενα αγροτεμάχιά τους εμφανίζουν πρόβλημα, σε συνεργασία των υπηρεσιών των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΟΠΕΚΕΠΕ) που έχει αναλυτικά τα ΑΦΜ και τις περιπτώσεις αλληλοεπικαλύψεων γεωργικών γαιών και δασικών χαρτών, αλλά και του ατομικού κλειδάριθμου που «πατά» στους κωδικούς TAXIS για κάθε περίπτωση.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ