Φάμελλος: Από τον Οκτώβρη η β’ φάση ανάρτησης δασικών χαρτών

Φάμελλος: Από τον Οκτώβρη η β' φάση ανάρτησης δασικών χαρτών

Από αρχές Οκτώβρη έως μέσα Νοέμβρη θα έχει ολοκληρωθεί η β’ φαση της ανάρτησης των δασικών χαρτών της χώρας σε ποσοστό 17%, που στην πλειονότητά του θα αφορά την Κεντρική Μακεδονία, όπως τόνισε αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος.

Σωκράτης Φάμελλος: Τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά

Ποσοστό 48% των δασικών χαρτών θα αναρτηθεί το 2018, πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ αναφερόμενος στο αρχικά αναρτηθέν ποσοστό 35% των χαρτών, του οποίου η προθεσμία για ενστάσεις λήγει στις 7/9, ο κ. Φάμελλος έκανε σαφές ότι δεν θα δοθεί παράταση και η κύρωσή τους αναμένεται εντός του Σεπτεμβρίου. «Τα χρονικά περιθώρια είναι πολύ στενά» είπε και πρόσθεσε: «Για την τρέχουσα ανάρτηση δασικών χαρτών οι εμπλεκόμενοι είχαν και προσωπική ενημέρωση για διάστημα άνω των δυόμιση μηνών. Δεν υπάρχει πλέον καμία δικαιολογία».

Επιπλέον, ο ίδιος προανήγγειλε ότι εντός της επόμενης εβδομάδας τόσο οι ίδιοι οι δήμαρχοι της χώρας, όσο και η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) θα λάβουν έφφραφη ενημέρωση, με την οποία θα τους γνωστοποιείται ότι φέτος στις 20/12 θα λήγει η προθεσμία για την εισαγωγή των οικιστικών πυκνώσεων.

Νομοσχέδιο για την ανακύκλωση εντός Σεπτεμβρίου

Ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας έκανε επίσης γνωστό ότι εντός του Σεπτεμβρίου πρόκειται να ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για την ανακύκλωση και προανήγγειλε ότι στις 15/9, στο πλαίσιο εκδήλωσης του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης στην 82η ΔΕΘ, θα γίνουν σημαντικές ανακοινώσεις για θέματα του νομοσχεδίου.

Σχετικά με τη σημερινή του παρουσία στην 7η Γιορτή Κτηνοτροφίας-Γεωργίας στη Γαλάτιστα Χαλκιδικής, όπου κήρυξε την έναρξη των εργασιών της εκδήλωσης, ο κ. Φάμελλος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι: «Είναι επιτακτική ανάγκη να οργανωθεί ο αγροκτηνοτροφικός τομέας στον νομό Χαλκιδικής. Σε σχέση με τους δασικούς χάρτες και τα διαχειριστικά σχέδια βόσκησης, θα γίνουν οι διαχειριστικές μελέτες εκείνες για την παραγωγή οικονομίας και εργασίας. Επιπλέον, θα εξασφαλίζονται έτσι και οι επιδοτήσεις γεωργών και κτηνοτρόφων, που μέχρι σήμερα βρίσκονταν στον αέρα».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ