ΔΗΜΑΡ: Ενιαίος φορέας και εκλογή επικεφαλής από τη βάση εντός 2017

ΔΗΜΑΡ: Ενιαίος φορέας και εκλογή επικεφαλής από τη βάση εντός 2017

«H βάση όλης της κεντροαριστεράς να αποφασίσει για τη μορφή του φορέα, ενιαίος ή πολυκομματικός. Με διπλή κάλπη, μία για την εκλογή επικεφαλής και μία για τη μορφή του νέου φορέα», τονίζει η ΔΗΜΑΡ σε σχετική ανακοίνωση για τις επικείμενες αρχαιρεσίες στον στον ευρύτερο χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Ειδικότερα, τη θέση αυτή επιβεβαίωσε η Εκτελεστική Επιτροπή του κόμματος που συνεδρίασε χθες το βράδυ και η ανακοίνωση της ΔΗΜΑΡ αναφέρει σχετικά:

«Η πρότασή μας είναι σταθερή: η βάση όλης της κεντροαριστεράς να αποφασίσει για τη μορφή του φορέα, ενιαίος ή πολυκομματικός. Με διπλή κάλπη, μία για την εκλογή επικεφαλής και μία για τη μορφή του νέου φορέα. Ο χώρος, για να πάει πέρα από αυτό που είναι σήμερα, χρειάζεται ανανέωση και όχι αναπαλαίωση. Μακριά από τα στερεότυπα του παρελθόντος μπορούμε να σπάσουμε τους φραγμούς για να εκφράσουμε ευρύτερα πλειοψηφικά ρεύματα».

ΔΗΜΑΡ: Δημιουργία νέου ενιαίου φορέα και εκλογή επικεφαλής από τη βάση εντός του 2017

Επίσης, η Δημοκρατική Αριστερά επισημαίνει πως έχει ξεκαθαρίσει τη θέση της ότι άμεσα πρέπει να δημιουργηθεί ο νέος ενιαίος φορέας με υπέρβαση της ομοσπονδιακής δομής μέσα από το ιδρυτικό συνέδριο και εκλογή επικεφαλής του από τη βάση εντός του 2017.

«Θεωρούμε ότι έχει πλέον κλείσει ο κύκλος της μεταβατικής φάσης του πολυκομματικού φορέα. Τώρα πρέπει να προχωρήσουμε στο επόμενο στάδιο.

Δημιουργία ενιαίου κόμματος όμως χωρίς υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων δεν μπορεί να υπάρξει. Θα οδηγήσει μετά την εκλογή επικεφαλής σε φυγόκεντρες τάσεις αντί για την απαραίτητη συσπείρωση» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Θεωρεί θετικό γεγονός την ύπαρξη υποψηφιοτήτων για τη θέση τού επικεφαλής, καθώς κινητοποιείται ο κόσμος της κεντροαριστεράς υπό δύο προϋποθέσεις, όπως λέει. Πρώτον, να υπάρχουν σαφείς πολιτικές θέσεις και δεύτερον, να αποσαφηνιστεί ο χαρακτήρας του φορέα.

«Απαιτούνται δεσμεύσεις για τον σεβασμό της βούλησης των πολιτών από τις κάλπες, για την προσπάθεια συνθέσεων μέσα σε ένα ενιαίο κόμμα με δημοκρατικές διαδικασίες»

Τώρα είναι η ώρα για να πετύχουμε την υπέρβαση για να υπάρχει ενιαία έκφραση της κεντροαριστεράς. Με ξεκάθαρο πολιτικό στίγμα και σύγχρονο πολιτικό λόγο. Για έναν ισχυρό αυτόνομο πόλο απέναντι τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στην ΝΔ που θα πετύχει την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών» υπογραμμίζει η ΔΗΜΑΡ στην ανακοίνωσή της προσθέτοντας: «Οι διεργασίες στην κεντροαριστερά είναι στο χέρι μας να αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική εξέλιξη που θα συμβάλει στην αλλαγή των συσχετισμών σε ένα νέο πολιτικό σκηνικό».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ