Σταθεροποιείται το προβάδισμα της ΝΔ απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ

Στο 23,2% η πρόθεση ψήφου για τη ΝΔ-Στο 16,2% για το ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Σταθεροποιείται το προβάδισμα της ΝΔ απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ

Σταθεροποιείται το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ανέρχεται σε 7 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής». Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 23,2% στην πρόθεση ψήφου και ο ΣΥΡΙΖΑ 16,2%. Με την αναγωγή στην αδιευκρίνιστη ψήφο, η οποία είναι στο 27%, η διαφορά φτάνει στις 9,6 μονάδες: 31,8% για τη ΝΔ και 22,2% για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πρόθεση ψήφου

Η εικόνα της πρόθεσης ψήφου για τα υπόλοιπα κόμματα είναι η εξής: Χρυσή Αυγή 6,6%, ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 6,4%, ΚΚΕ 6,1%, Ποτάμι 1,6%, ΑΝΕΛ 2,6%, Ένωση Κεντρώων 2,3%, Λαϊκή Ενότητα 1,1%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,2%, Πλεύση Ελευθερίας 1,6%.

Τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας της Κάπα Reasearch δείχνουν ότι οι πολίτες κατασταλάζουν στις προτεραιότητες που θέτουν τα επόμενα χρόνια, οι οποίες ελάχιστα ταυτίζονται με τα προγράμματα των κομμάτων.

Η λύση που αναζητούν, όμως, είναι πολιτική, στο πλαίσιο του δημοκρατικού πολιτεύματος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και όχι «ακραία» και «εξωθεσμική». Αυτά που θέλουν είναι ανάπτυξη, δουλειές, πολιτική σταθερότητα, επιστροφή των παιδιών τους από το εξωτερικό.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ