Διαρροές και κυβερνητική χαλάρωση

Διαρροές και κυβερνητική χαλάρωση

Σε πανικό φάινεται να βρίσκεται η ελληνική κυβέρνηση, μετά τις χθεσινοβραδινές διαρροές από ευρωπαίο αξιωματούχο, πως οι προσδoκίες από το προσεχές Eurogroup της 15ης Ιουνίου είναι, μάλλον, χαμηλές, τουλάχιστον από ευρωπαϊκής πλευράς.

Ειδικότερα, ευρωπαίος αξιωματούχος, μιλώντας χθες βράδυ σε δημοσιογράφους υποβάθμισε όλες τις προσδοκίες της ελληνικής κυβέρνησης για το επικείμενο Eurogroup και τόνισε ότι η τεχνική αξιολόγηση έχει ουσιαστικά κλείσει και ότι είναι ελάχιστα αυτά που έμειναν και θα τελειώσουν ως τις 15 του μηνός.

Ανατρέπεται ο πολιτικός σχεδιασμός της κυβέρνησης

Η μη εξειδίκευση ή -στην καλύτερη των περιπτώσεων- υποτυπώδης αυτή συγκεκριμενοποίηση των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους θα έχει όμως άλλη μια άμεση συνέπεια που ανατρέπει ουσιαστικά τον οικονομικό και πολιτικό σχεδιασμό της ελληνικής κυβέρνησης. Υπό αυτές τις συνθήκες φαντάζει σχεδόν αδύνατο να ενταχθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ευρωτράπεζας, το περίφημο QE που αποτελεί κεντρικό στόχο της κυβέρνησης.

«Τέτοιες διαρροές μας βοηθάνε τα μάλα»

Σε σχέση με τις διαρροές Ευρωπαίου αξιωματούχου που είδαν το φως της δημοσιότητας περί μη ένταξης στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης, κυβερνητικοί κύκλοι σχολίασαν σχετικά:

«Τέτοιες διαρροές από Ευρωπαίους αξιωματούχους -αν και δεν είναι στην πρόθεσή τους- μας βοηθάνε τα μάλα. Διότι μας βγάζουν από το δίλημμα, αν θα δεχθούμε ή θα απορρίψουμε εκ νέου τις προτεινόμενες λύσεις στο Eurogroup, που αποτελεί εξάλλου και μη θεσμικό όργανο, ώστε να πάμε στη Σύνοδο Κορυφής».

Δυστυχώς αγαπητοί μου, τέτοιες διαρροές δε σας «βοηθάνε τα μάλα», μάλλον, απλά, έχετε χάσει τη μπάλα!

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ