3 βασικά πράγματα που πρέπει να προσέξουμε στη διατροφή μας το καλοκαίρι

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς αντιμετωπίζει ο οργανισμός τη ζέστη.

kauswnas

Η υψηλή θερμοκρασία είναι εξουθενωτική το καλοκαίρι και ένα από τα βασικά πράγματα που πρέπει να προσέξουμε είναι η διατροφή μας.

Η διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στο πώς αντιμετωπίζει ο οργανισμός τη ζέστη.

Δείτε τρία πράγματα που πρέπει να προσέξετε…

1. Νερό

Πρέπει να καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες. Ο καύσωνας ανεβάζει πολύ τη θερμοκρασία του σώματος, κάνοντάς το να καταναλώνει πολλή ενέργεια για να το «ψύξει». Το συνολικό ποσό του νερού που πρέπει να καταναλώνουμε εξαρτάται από το φύλο, την ηλικία, το επίπεδο της φυσικής μας δραστηριότητας και από το είδος της διατροφής μας. Ποσότητες όπως 1-1,5 λίτρο, που για τον χειμώνα μπορεί να είναι ικανοποιητικές, το καλοκαίρι είναι πολύ χαμηλές.

2. Παγωτά

Τα παγωτά είναι συχνά απαραίτητο στοιχείο της διατροφής των ανθρώπων το καλοκαίρι, κυρίως λόγω της δροσερής τους υφής αλλά και της γεύσης. Πρέπει όμως να προσέχουμε να μην είναι εκτεθειμένα στον δυνατό ήλιο, όσο και τη ζάχαρη, το λίπος και τις θερμίδες που αυτά μας προσφέρουν, σε συνδυασμό με την υπόλοιπη ημερήσια διατροφή μας, ώστε να μην υπερφορτώνουν τον οργανισμό με περιττές θερμίδες.

3. Αλάτι

Το αλάτι συχνά συστήνεται κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Το αλάτι περιέχει νάτριο (έναν βασικό ηλεκτρολύτη), που αυξάνει απότομα την ώσμωση στο αίμα μας και ενεργοποιεί έτσι τον μηχανισμό τής δίψας. H κατανάλωσή του σε περιόδους καύσωνα βοηθάει στην πρόληψη της αφυδάτωσης.
Βέβαια, άτομα υπερτασικά ή ασθενείς με προβλήματα στη νεφρική τους λειτουργία πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ