Σε αποχή ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών την Τετάρτη

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγουν οι δικηγόροι για τις αλλαγές στο ασφαλιστικό

ΔΣΑ: Πρόεδρος του Συλλόγου ο Δημήτρης Βερβεσός

Με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), οι δικηγόροι των Αθηνών κατέρχονται σε αποχή από τα καθήκοντά τους αύριο Τετάρτη, 17 Μαΐου 2017 για το ασφαλιστικό ζήτημα, ενώ αποφάσισε να προσφύγει ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) κατά των διοικητικών πράξεων που θα εκδοθούν σε εφαρμογή των νέων διατάξεων και ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, λόγω παραβίασης του ενωσιακού δικαίου από τις ασφαλιστικές ρυθμίσεις.

Ακόμη, σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, εξουσιοδοτήθηκε ο πρόεδρος του ΔΣΑ, αφού προηγουμένως ακούσει και σταθμίσει τις θέσεις που θα αναπτυχθούν στη σημερινή Ολομέλεια των πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, 16 Μαΐου, να τοποθετηθεί επί του ζητήματος της αποχής για την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017. Ο ΔΣΑ θα συνταχθεί με την απόφαση που θα λάβει η Ολομέλεια.

Ακόμη, ο ΔΣΑ αποφάσισε κατ’ εξαίρεση να συζητούνται κανονικά (χωρίς άδεια) :

Α) Οι υποθέσεις στις οποίες υφίσταται ζήτημα παραγραφής ή προθεσμίας,
Β) Οι προσωρινές διαταγές, τα ασφαλιστικά μέτρα και οι αιτήσεις αναστολών (Πολιτικά και Διοικητικά Δικαστήρια), συμπεριλαμβανομένων των αναστολών πλειστηριασμών.

Επιπλέον γίνονται κανονικά (χωρίς άδεια) :

Α) Οι καταθέσεις ενδίκων βοηθημάτων και μέσων σε όλες τις διαδικασίες (πολιτικά και διοικητικά), καθώς επίσης και αγωγών.
Β) Κατάθεση προτάσεων (20ήμερο και 100 ημέρες)
Γ) Προσθήκη – Αντίκρουση

Επίσης ο ΔΣΑ αποφάσισε από Δευτέρα 22 Μαΐου έως και Τρίτη 6 Ιουνίου, σε ό,τι αφορά τον ΕΦΚΑ, το ΕΤΕΑΕΠ και τον ΕΟΠΥΥ:

α) Την αποχή των εμμίσθων δικηγόρων των ως άνω φορέων από όλες τις ενέργειες που εμπίπτουν στα καθήκοντά τους και αφορούν την εφαρμογή του ασφαλιστικού νόμου (σύνταξη γνωμοδοτήσεων, σχεδίων διοικητικών πράξεων, κ.λπ.).
β) Στοχευμένη αποχή από δίκες του ΕΦΚΑ, του ΕΤΕΑΕΠ και του ΕΟΠΥΥ, στον πρώτο βαθμό, όπου οι παραπάνω φορείς είναι ενάγοντες, αιτούντες, προσφεύγοντες ή ανακόπτοντες. Στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας και στο στάδιο της αναίρεσης, αποχή από δίκες όπου ο ΕΦΚΑ, το ΕΤΕΑΕΠ ή ο ΕΟΠΥΥ έχουν ασκήσει το ένδικο μέσο και στον πρώτο βαθμό ήταν ενάγοντες, αιτούντες, προσφεύγοντες ή ανακόπτοντες.

Διαβάστε επίσης: Κατεβαίνουν στους δρόμους επαγγελματίες κι επιστήμονες

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ