ΔΝΤ: Μείωση του αφορολόγητου από το 2019

ΔΝΤ: Μείωση του αφορολόγητου από το 2019

Σε επικίνδυνη τροχιά θέτει την ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), διακυρρήσοντας πως, δεδομένου ότι δεν επιτυγχάνεται ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2018 ακόμη και αν υλοποιηθούν τα συμφωνηθέντα, απαιτείται η επίσπευση της μείωσης του αφορολογήτου ορίου ήδη από το 2019, αντί του συμφωνηθέντος 2020.

ΔΝΤ: Νέα ανακεφαλαιοποίηση θα χρειαστούν οι τράπεζες

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», το ΔΝΤ ζητεί επίσης να αναβληθεί η υλοποίηση των αντιμέτρων έως το 2023, οπότε μειώνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι. Επιπλέον, επιμένει στην άποψη πως οι τράπεζες θα χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση και ζητεί να γίνει αξιολόγηση των στοιχείων του ενεργητικού τους, γεγονός που προκαλεί την αντίδραση της ΕΚΤ και των Ευρωπαίων.

Οι πηγές που επικαλείται η εφημερίδα εκτιμούν ότι οι πιθανότητες συμμετοχής στο ελληνικό πρόγραμμα είναι πλέον περιορισμένες, αλλά θεωρούν πως παρ’ όλα αυτά δεν θα υποστείλει τη σημαία των απαιτήσεών του.

Ωστόσο, δεν αποκλείουν και τη μεταστροφή του σε συμβατική κατεύθυνση, όπως έγινε τον Ιούλιο με την απόφαση για την επί της αρχής συμμετοχή στο πρόγραμμα. Η διαδικασία αποχώρησης του ΔΝΤ από το ελληνικό πρόγραμμά διαφαίνεται σε κάθε περίπτωση βασανιστική, ενώ οι αναλυτές επισημαίνουν ότι μόνο αν στο τέλος γίνει σχετικά αθόρυβα και χω’όρίς διακηρύξεις περί εξαιρετικά μη βιώσιμου χρέους δεν θα πληρώσει ακριβό τίμημα η Ελλάδα.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ