Κόμβος κλειδί για το νέο «Δρόμο του Μεταξιού» ο Πειραιάς

Βαθιά και σταθερή συνεργασία στις υποδομές, την ενέργεια και τις τηλεπικοινωνίες θέλουν οι Κινέζοι

Κόμβος κλειδί για το νέο «Δρόμο του Μεταξιού» το λιμάνι του Πειραιά

Επέκταση της συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας στις υποδομές, την ενέργεια και τις τηλεπικοινωνίες ζήτησε ο Πρόεδρος της Κίνας από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατα τη συνάντησή τους, σήμερ. Ο Σι Τζινπίνγκ υπογράμμισε στον Αλέξη Τσίπρα πως η Ελλάδα αποτελεί ένα σημαντικό τμήμα της νέας κινεζικής στρατηγικής του Δρόμου του Μεταξιού. «Αυτή τη στιγμή, η παραδοσιακή φιλία και συνεργασία της Κίνας και της Ελλάδας συνεχίζουν να λάμπουν με νέο δυναμισμό», δήλωσε ο πρόεδρος Σι, σύμφωνα με το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Η συνεργασία στις υποδομές, την ενέργεια και τις τηλεπικοινωνίες θα πρέπει να είναι «βαθιά και σταθερή», πρόσθεσε ο Σι χωρίς να δώσει λεπτομέρειες.

Συμφωνία με τον κινεζικό όμιλο Shenhua Group για πράσινη ενέργεια υπέγραψε ο όμιλος Κοπελούζου

Ο ελληνικός επιχειρηματικός Όμιλος Κοπελούζου υπέγραψε συμφωνία με τον κινεζικό όμιλο Shenhua Group για συνεργασία σε προγράμματα πράσινης ενέργειας και στην αναβάθμιση σταθμών παραγωγής ενέργειας στην Ελλάδα και άλλες χώρες, ανακοίνωσε χθες Παρασκευή η ελληνική εταιρεία.

Να μετατραπεί το λιμάνι του Πειραιά σε κόμβο κλειδί για το νέο Δρόμο του Μεταξιού

Ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ δήλωσε πως η Κίνα και η Ελλάδα θα πρέπει να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους για να μετατρέψουν το λιμάνι του Πειραιά σε έναν σημαντικό διεθνή ναυτιλιακό κόμβο και τμήμα κλειδί του νέου Δρόμου του Μεταξιού, ανέφερε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών. Η μεγαλύτερη κινεζική ναυτιλιακή εταιρεία, η COSCO Shipping, αγόρασε πέρυσι πλειοψηφικό μερίδιο στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς στο πλαίσιο σχεδίου για τη μετατροπή της Ελλάδας σε ναυτιλιακό κόμβο για το ταχέως αυξανόμενο εμπόριο ανάμεσα στην Ασία και την ανατολική Ευρώπη.

Διαβάστε επίσης: Σε θετικό κλιμα η συνάντηση Τσίπρα-Ερντογάν στην Κίνα

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ