Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη

Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη

«Η δικαιοσύνη δημιουργεί την υπόνοια ότι κρίνει και σταθμίζει με κριτήρια πέραν της νομικής κρίσης», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, αναφορικά με τη χθεσινή δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση της Ηριάννας. «Είναι μια κακή εξέλιξη. Η χθεσινή απόφαση καταγράφεται στο “μαύρο βιβλίο” της ελληνικής Δικαιοσύνης», πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος.

Ωστόσο, ο κ. κυβερνητικός εκπρόσωπος ξέχασε στη δήλωσή του να αναφερθεί και στα έκτροπα που ακολούθησαν της συγκεκριμένης δικαστικής απόφασης. Δεκάδες κουκουλοφόροι ξεχύθηκαν στο εμπορικό κέντρο της Αθήνας, κάνοντας γυαλιά-καρφιά τις βιτρίνες σε δεκάδες καταστημάτων.

«Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη»

«Οι καταστροφές στην Ερμού ήταν μια δήλωση», τονίζουν οι αντιεξουσιαστές σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, μετά τη δικαστική απόφαση για την υπόθεση της Ηριάννας.

Στη συγκεκριμένη «πολιτική τοποθέτηση και ανάληψη ευθύνης» για τις καταστροφές στην Ερμού, οι αντιεξουσιαστές ασκούν κριτική και στα ΜΜΕ «που θα κουνήσουν ξανά το δάκτυλο και θα υποδείξουν το “σωστό διαδηλωτή”, το “σωστό κινηματία”».

«Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη», αναφέρουν και προσθέτουν ότι «το κίνημα έχει δυνατότητες να προπαγανδίζει, να οικοδομεί κοινωνικές συμμαχίες, να διεκδικεί το δίκιο του και μέσω των διαφόρων κοινωνικών ταυτοτήτων και εξειδικεύσεων που το απαρτίζουν (βιολόγοι, αθλητές, μουσικοί, κερκίδες, νεολαίοι κ.α.). Έχει όμως και την δυνατότητα να δαγκώνει», καταλήγουν στην ανακοίνωσή τους οι αντιεξουσιαστές.

Οπότε, κύριε Τζανακόπουλε, κι εσείς οι υπόλοιποι της κυβέρνησης, στις επόμενες ανακοινώσεις σας περί δικαιοσύνης και της σωστής λειτουργίας της φροντίστε να είστε πιο προσεκτικοί. Σύντομα, με την απαξίωση στην οποία υποβάλετε τη Δικαιοσύνη, τέτοιες απαράδεκτες ενέργειες όπως αυτές των βανδαλισμών στην Ερμού θα αποτελούν γενικευμένο φαινόμενο.

Η παραπάνω ρήση των αντιεξουσιαστών πως «Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη» είναι σωστή. Μη σκοτώνετε, λοιπόν, κι εσείς τη Δικαιοσύνη. Όλοι όσοι δε συμφωνούν με τις αποφάσεις των δικαστηρίων, πλέον, θα διαθέτουν το άλλοθι να βιαιοπραγούν και να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους.  Αλλάξτε στάση το γρηγορότερο, γιατί, διαφορετικά, η ταύτισή σας με τους κουκουλοφόρους θα είναι κάτι περισσότερο από πρόδηλη κι όλοι θα βεβαιωθούν για τον απώτερο στόχο των πολιτικών σας.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ