Εξώδικα σε 50.000 κακοπληρωτές από τις τράπεζες

Θα ζητούν εξόφληση του συνόλου της οφειλής εντός 3 ημερών

Τράπεζα

Κυνηγητό στους «στρατηγικούς κακοπληρωτές» εξαπολύουν οι τράπεζες. Στο επόμενο διάστημα να στείλουν εξώδικα σε 50.000 δανειολήπτες με ληξιπρόθεσμες οφειλές από καταναλωτικά δάνεια και κάρτες. Με αυτά θα τους ζητούν την εξόφληση του συνόλου της οφειλής εντός τριών ημερών.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Έθνος», έχουν σταλεί τα πρώτα εξώδικα – με τα οποία ζητούν το σύνολο της οφειλής. Ιδίως, σε δανειολήπτες που δεν έχουν πληρώσει δόσεις για διάστημα μεγαλύτερο των 720 ημερών. Το επόμενο διάστημα εκτιμάται ότι περισσότεροι από 50.000 δανειολήπτες θα λάβουν – σε πρώτη φάση – ανάλογα ραβασάκια από τις τράπεζες.

Το περιεχόμενο των εξωδίκων

Οι εξώδικες καταγγελίες είναι πάνω – κάτω ίδιες, απευθύνονται στον δανειολήπτη και μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Επειδή παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας δεν έχετε προβεί στην εξόφληση της ως άνω καθυστερημένης οφειλής, όπως υποχρεούστε από τη μεταξύ μας σύμβαση, σας δηλώνουμε ότι ρητά καταγγέλλουμε τη σύμβαση. Σας καλούμε να εξοφλήσετε εντός τριών ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας το ποσό των…» και αναφέρεται το σύνολο της οφειλής.

Βέβαια ακόμα και με αυτά τα εξώδικα αφήνουν ένα «παράθυρο» ώστε και στο και… πέντε ο δανειολήπτης να προχωρήσει σε κάποιου είδους ρύθμιση, καθώς σημειώνεται: Για οποιαδήποτε διευκρίνιση σχετικά με την οφειλή σας ή και τον τρόπο εξόφλησης αυτής, καλέστε στον τάδε αριθμό εργάσιμες ημέρες και ώρες.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ