ΕΚΑ και ΓΣΕΕ στο πλευρό των συνταξιούχων

αναδρομικά

Ευρύ κάλεσμα στα μέλη του καθώς και στο σύνολο των ελληνων εργαζομένων στέλνει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) προκειμένου να δώσουν δυναμικό «παρών» στην αυριανή συγκέντρωση του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) στις 9.00 το πρωί όταν θα συζητηθεί στην Ολομέλεια του σώματος, η αίτηση ακύρωσης των συνταξιουχικών οργανώσεων κατά του νόμου Κατρούγκαλου.

ΕΚΑ: Έως τρεις συντάξεις χάνουν οι συνταξιούχοι με το νόμο Κατρούγκαλου

Όπως αναφέρει το ΕΚΑ στο κάλεσμά του, οι συνταξιούχοι θα χάσουν έως τρεις συντάξεις το 2019, λόγω των περικοπών που προβλέπει ο νόμος 4387/2016 του τότε υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου.

Τον αγώνα των συνταξιούχων στηρίζει με ανακοίνωσή της και η ΓΣΕΕ στο πλαίσιο του δεκαήμερου κινητοποιήσεων με διαδηλώσεις και πορείες σε όλη την Ελλάδα που έχουν ξεκινήσει.

ΓΣΕΕ: Τα μνημονιακά μέτρα έχουν οδηγήσει στη φτώχεια και στην εξαθλίωση και τους απόμαχους της δουλειάς

Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «οι δραματικές περικοπές στις συντάξεις, οι αντιασφαλιστικοί νόμοι, οι απαράδεκτες διατάξεις περί χηρείας, η καθυστέρηση στην έκδοση των συντάξεων, τα προβλήματα στην περίθαλψη και γενικότερα τα μνημονιακά μέτρα έχουν οδηγήσει στη φτώχεια και στην εξαθλίωση και τους απόμαχους της δουλειάς».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ