Προς οριστική κατάργηση το ΕΚΑΣ

Με αναδρομική ισχύ η περικοπή

Αντίο ΕΚΑΣ για περίπου 200 χιλ. χαμηλοσυνταξιούχους

Οριστικό τέλος στο ΕΚΑΣ μπαίνει για τους χαμηλοσυνταξιούχους, μέσω των προαπαιτουμένων που δέχτηκε η κυβέρνηση στο πλαίσιο της προκαταρκτικής συμφωνίας με τους εταίρους-δανειστές.

Ειδικότερα, προκειμένου να επιτευχθεί η συμφωνία για την ολοκλήρωση της β’ αξιολόγησης, η ελληνική κυβέρνηση υποχρεούται να νομοθετήσει την κατάργηση του ΕΚΑΣ για 100.000 χαμηλοσυνταξιούχους, με το μέτρο να έχει αναδρομική ισχύ.

Αναδρομικά η περικοπή του ΕΚΑΣ

«Με στόχο να καταργηθεί προοδευτικά το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης συνταξιούχων,  θα υιοθετήσει τις υπουργικές αποφάσεις για τους κανόνες χορήγησης για το 2017», σημειώνεται, χαρακτηριστικά, στη λίστα με τα προαπαιτούμενα που δέχτηκε η κυβέρνηση.

Να υπενθυμίσουμε πως το 2017 η κυβέρνηση, αντί να καταργήσει το επίδομα σε άλλες 100.000 δικαιούχους, όπως είχε δεχτεί αρχικά, το μείωσε για όλους τους δικαιούχους στο μισό (115 ευρώ, 86,25 ευρώ, 57,50 ευρώ και 28,75 ευρώ), διατηρώντας τις ίδιες προϋποθέσεις.

Όμως, σύμφωνα με τη λίστα των προαπιτουμένων της β΄ αξιολόγησης, θα καταργηθεί το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης συνταξιούχων και μάλιστα αναδρομικά για δεκάδες χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχους, οι οποίοι θα αναγκαστούν να επιστρέψουν τα χρήματα που ήδη έλαβαν για το 2017.

Σημειώνεται πως από το 2016 140.000 συνταξιούχοι έχουν ήδη χάσει το ΕΚΑΣ.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ