Τσίπρας: «Στην ώρα τους οι εκλογές και θα τις χάσετε»

«Ο Μητσοτάκης συμπεριφέρεται σαν τζογαδόρος»

Δοκιμασία για την κυβέρνηση η ψηφοφορία για την ταυτότητα φύλου

Με επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση και τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, ξεκίνησε την ομιλία του τη Βουλή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. «Οι εκλογές θα γίνουν στην ώρα τους και θα τις χάσετε κιόλας», τόνισε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος προς τη Νέα Δημοκρατία.

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης συμπεριφέρεται σαν τζογαδόρος

«Κατανοώ απολύτως το βέρτιγκο στο οποίο βρίσκεται η αντιπολίτευση ιδιαιτέρως μετά τη Μάλτα. Θα είμαι όσο μπορώ πιο επιεικής ιδίως με τον Μητσοτάκη που δεν βρίσκεται στην αίθουσα…», ανέφερε ο κ. Τσίπρας, για να συνεχίσει: «Νομίζω ότι ο κ. Μητσοτάκης συμπεριφέρεται σαν τον τζογαδόρο που έχει πάει στο καζίνο έχει χάσει, ξαναπάει ξααναχάνει και τρίτη φορά ξανά όλα στα μαύρο αλλά έρχεται κόκκινο και ξαναχάνει. Όταν επιμένει κανείς να βάλει όλα του τα λεφτά στην καταστροφή αισθάνεται μια αμηχανία. Αυτή διακρίνει την αντιπολίτευση τις τελευταίες μέρες».

«Και τον Φλεβάρη βγαίνατε και λέγατε ότι δεν υπάρχει συμφωνία. Δεν γνωρίζω πού στηρίζατε τέτοια βεβαιότητα. Δεν ξέρω ποιος σας έδινε τέτοιες πληροφορίες. Πάντως οι πληροφορίες σας απεδείχθησαν απολύτως λανθασμένες. Και κλείνει η αξιολόγηση και παίρνουμε μια συμφωνία με μηδενικό δημοσιονομικό ισοζύγιο», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Όπως τόνισε, «πλέον έχει μείνει η αξιωματική αντιπολίτευση να μετρά τις αντιφάσεις της γραμμής της».

«Η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα με υψηλά πλεονάσματα»

«Εσείς δεν θα φέρνατε ποτέ συμφωνία με αντίμετρα και για το χρέος. Δική μας είναι αυτή η συμφωνία. Τα θετικά μέτρα γιατί τα καταψηφίζετε; Θα καταψηφίσετε μέτρα που θα μειώνουν τη φορολογία των επιχειρήσεων; Θα καταψηφίσετε το επίδομα του ενοικίου; Άλλωστε, εσείς δημιουργήσατε τα προβλήματα στην κοινωνία. Ο ελληνικός λαός θα σας καταψηφίσει, γιατί έχετε αλλεργία σε ό,τι καλό φέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ και το καταψηφίζετε. Μετά από 2 χρόνια εξουσίας η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα και με υψηλά πρωτογενή πλεονάσματα», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός και συνέχισε κάνοντας επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση.

«Η ΝΔ κατάντησε κόμμα διαμαρτυρίας»

«Πάθατε vertigo, όταν φέραμε τη “13η σύνταξη”. Καταψηφίζετε τα μέτρα, όχι για τα αρνητικά αλλά για τα θετικά. Έχετε καταντήσει μια παράταξη ακραία. Κόμμα διαμαρτυρίας. Για ένα κόμμα του 4% το “όχι σε όλα” είναι λογικό, για εσάς είναι αδιέξοδο και καταστροφικό.

Λέτε ότι είμαστε ανίκανοι. Αναλάβαμε την ανεργία στο 27% και την πήγαμε στο 23%. Ολοκληρώσαμε έργα και τα παραδίδουμε στο λαό. Καταφέραμε να ανοίξουμε τα σχολεία στην ώρα τους. Καταφέραμε να δώσουμε πρόσβαση στους ανασφάλιστους στα δημόσια νοσοκομεία», ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ