ΤΕΕ: Η εκτίμηση ακινήτου δεν μπορεί να παραμείνει κλειστό επάγγελμα

Γιώργος Στασινός: Αυτήν τη στιγμή το υπουργείο Οικονομίας δείχνει μία επίμονη στάση να αφήσει το ΤΕΕ έξω από τη διαδικασία των εκτιμητών ακινήτων

ΤΕΕ: Η εκτίμηση ακινήτου δεν μπορεί να παραμείνει κλειστό επάγγελμα

«Η εκτίμηση ακινήτου δεν μπορεί να παραμείνει ένα κλειστό επάγγελμα», τόνισε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) Γιώργος Στασινός, απευθύνοντας χαιρετισμό στις εργασίες της ημερίδας του ΤΕΕ για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό.

«Αυτήν τη στιγμή το υπουργείο Οικονομίας δείχνει μία επίμονη στάση να αφήσει το ΤΕΕ έξω από τη διαδικασία των εκτιμητών ακινήτων» τόνισε ο κ. Στασινός, σημειώνοντας ότι «αυτό είναι τουλάχιστον παράξενο», ζητώντας την συμβολή της πολιτείας και της κυβέρνησης για την άμεση επίλυση του θέματος των εκτιμήσεων ακινήτων.

Γιώργος Στασινός: Στη χώρα εξακολουθούμε να έχουμε λιγότερους από 600 πιστοποιημένους εκτιμητές ακινήτων

«Από τις 3 Αυγούστου 2017 ξεκινά η εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου για την εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών, διαδικασία, στην οποία, αναμένεται να ενταχθούν 300.000 έως 400.000 υποθέσεις, στη χώρα εξακολουθούμε να έχουμε λιγότερους από 600 πιστοποιημένους εκτιμητές για το σύνολο αυτών των υποθέσεων», δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο Γιώργος Στασινός. «Το ΤΕΕ έχει κάνει εδώ και 1,5 χρόνο, σημαντική προσπάθεια και αίτηση διαπίστευσης του ΤΕΕ, για να πιστοποιεί εκτιμητές ακινήτων. Και η Πολιτεία το αρνείται» επεσήμανε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου. «Ελπίζω τις επόμενες μια, δυο, τρεις εβδομάδες, το θέμα να λυθεί, αλλιώς θα σηκώσουμε τους τόνους. Διότι δεν μπορεί να παραμένει κλειστό επάγγελμα η εκτίμηση του ακινήτου», κατέληξε ο κ. Στασινός.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ