Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είναι πια έλληνες πολίτες

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες δεν είναι πια έλληνες πολίτες

Σε πείσμα των καιρών, παραμένω στην Ελλάδα. Είμαι κι εγώ ένας από τους επιστήμονες-ελεύθερους επαγγελματίες που μένω εδώ κι εξακολουθώ ν΄αγωνίζομαι να ζήσω. Κύριοι της κυβέρνησης, εγώ δεν «πρόδωσα» τη χώρα μου, όπως είπατε πριν λίγο καιρό σε μια αήθη επίθεσή σας εναντίον όλων όσοι επέλεξαν να φύγουν στο εξωτερικό, αναζητώντας την ελπίδα που εσείς τους στερήσατε.

«Βλέπω μπροστά μου μόνο εχθρούς και κανένα σύμμαχο, κανένα συνοδοιπόρο»

Παραμένω στη χώρα μου, αλλά έχω σταματήσει να τη νιώθω για πατρίδα μου εδώ και χρόνια. Νιώθω ότι μάχομαι απέναντι σε όλους και σε όλα. Βλέπω μπροστά μου μόνο εχθρούς και κανένα σύμμαχο, κανένα συνοδοιπόρο. Κανείς δεν με βλέπει πια σαν ισότιμο έλληνα πολίτη. Κανείς δε με βλέπει πια σαν μέλος της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας με τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις. Όλοι με βλέπουν μόνο σαν τσέπη έτοιμη ν΄αδειάσει, προκειμένου να πιαστούν οι οικονομικοί στόχοι.

«Η απαρέγκλιτη ιδεολογική σας αντίθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση δεν μου λέει πλέον τίποτα»

Δεν είμαι ακροδεξιός, ούτε πιστεύω στη θεωρία των δύο άκρων. Δεν εξισώνω τον κουμουνισμό με τον ναζισμό, ούτε βάζω στην ίδια ζυγαριά τα εγκλήματα του Στάλιν με του Χίτλερ. Δεν είμαι καν δεξιός, ούτε προσκυνώ κι αποθεώνω την νεοφιλελεύθερη λογική της οικονομίας. Αναγνωρίζω τόσο τα μειονεκτήματα του σοσιαλισμού, όσο και του καπιταλισμού. Όμως κύριοι της κυβέρνησης, η απαρέγκλιτη ιδεολογική σας αντίθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση δεν μου λέει πλέον τίποτα. Ναι μεν με αφορά, αλλά υπάρχουν κι άλλα πράγματα που με αφορούν και δε μ’ αφήνουν να κοιμηθώ τα βράδια! Πράγματα για τα οποία εσείς, λόγω επιπολαιότητας ή σκοπιμότητας, απλά αδιαφορείτε.

Κι απ΄ό,τι φαίνεται, δε θα ‘χω ούτε και του χρόνου να πληρώσω!

Είμαι κι εγώ στο 28% των φορολογούμενων που δεν κατέβαλαν την 1η δόση της φετινής φορολογίας εισοδήματος. Όχι, κ. Παπανάτσιου! Δε θέλησα μ’ αυτόν τον τρόπο να μπω στην ετήσια ρύθμιση των 12 δόσεων. Απλά, δεν είχα να πληρώσω  την εφορία μου. Όπως δεν είχα και πέρσι, τότε που άνηκα στο 30% εκείνων που πάλι τέτοιο καιρό δεν πλήρωσαν. Κι απ΄ό,τι φαίνεται, δε θα ‘χω ούτε και του χρόνου!

Τον Οκτώβρη με το καλό, θα κληθώ μαζί με άλλους περίπου 70.000 ελεύθερους επαγγελματίες να πληρώσω και το αναδρομικό χαράτσι του ΕΦΚΑ. Χαράτσι που, λέει, μαζί με τις τρέχουσες εισφορές μου θα ανεβάσουν τις υποχρεώσεις μου σε πάνω από το 40% του εισοδήματός μου! Αλήθεια, κ. Παπανάτσιου ποιο εισόδημά μου;

«Το μόνο που απομένει τώρα, λοιπόν, είναι ν΄αποκτήσω και πελάτες»

Μάλλον, θα λέτε γι’ αυτό το εισόδημα που θα αρχίσει ασταμάτητα να μου εισρέει, τώρα που με υποχρεώσατε να βάλω και POS, ώστε να μη φοροδιαφεύγω. Το μόνο που απομένει τώρα, λοιπόν, είναι ν΄αποκτήσω και πελάτες.  Σ’ αυτό ίσως βοηθούσε ένα δίκαννο, γιατί για μας τους πολιτικούς μηχανικούς, με την κρίση στην οικοδομή, οι πελάτες είναι πια είδος υπό εξαφάνιση. Μα, τι λέω; Το κυνήγι των υπό εξαφάνιση ειδών απαγορεύεται!

Τουλάχιστον κ. Παπανάτσιου, από το Σεπτέμβρη θα ξεκινήσετε τη λοταρία αποδείξεων. Αν είμαι τυχερός, ίσως κερδίσω κι εγώ κάποια από τα χίλια ευρώ που απλόχερα θα δίνετε κάθε μήνα. Έτσι, ίσως μπορέσω να σας δώσω και κάτι απ’ όλα εκείνα που σας χρωστάω. Μήπως, λέω μήπως, να συμψηφίζατε και τα χρηματικά έπαθλα της λοταρίας με τις οφειλές; Έτσι όπως κάνατε με τις επιστροφές φόρου εισοδήματος και τον ΕΝΦΙΑ.

Όχι τίποτα άλλο, μην τρέχω και στην τράπεζα για να πληρώσω! Όχι, κ. Παπανάτσιου, δεν είναι ότι έχω μόνο μετρητά και τσιγγουνεύομαι την προμήθεια στο γκισέ των τραπεζών. Απλά, μπορεί, εκείνη την ώρα που εγώ θα λείπω στην τράπεζα, να περάσει από το γραφείο κανένα σπάνιο είδος πελάτη! Απ’ αυτούς τους πελάτες που έχουν τρελαθεί και θέλουν τη σήμερον ημέρα να χτίσουν σπίτι. Όμως, εγώ θα απουσιάζω στην τράπεζα κι αυτός ο άμοιρος τι θα κάνει, που θα βρει το γραφείο μου κλειστό; Λέτε να περάσει, κ. Παπανάτσιου; Εγώ, πάλι, λέω πως όχι!

Διαβάστε επίσης: Παπανάτσιου: Η πλειοψηφία των επαγγελματιών εκδίδει πλέον αποδείξεις

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ