Μοσκοβισί: Η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της

«Η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της» , σημείωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, σχολιάζοντας την έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης (ΕSΜ) για την καταβολή της υποδόσης των 800 εκατ. ευρώ για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών της ελληνικής κυβέρνησης.

Πιερ Μοσκοβισί: Η εκκαθάριση των ληξιπρόθεσμων οφειλών περαιτέρω απόδειξη της ικανότητας της Ελλάδας να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της

«Αυτά τα καλά νέα αποτελούν επακόλουθο της θετικής αξιολόγησης της προόδου στην Ελλάδα κατά την εκκαθάριση ληξιπρόθεσμων οφειλών. Αποτελούν περαιτέρω απόδειξη της ικανότητας της Ελλάδας να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της», σημειώνει ο Πιερ Μοσκοβισί με email του, σύμφωνα με τον Bloomberg.

«Η υποδόση των 800 εκατ. ευρώ πρόκειται για το υπόλοιπο της τρίτης δόσης της οικονομικής βοήθειας του ESM, που εγκρίθηκε στις 7 Ιουλίου 2017. Θα εκταμιευθεί σε ειδικό λογαριασμό για την εκκαθάριση καθυστερούμενων οφειλών», ανέφερε η σχετική ανακοίνωση του Ταμείου.

Σύμφωνα με τον ESM, η βοήθεια του προς την Ελλάδα ανέρχεται πλέον σε 40,2 δισ. ευρώ, ενώ η συνολική βοήθεια από τις χώρες της ευρωζώνης είναι μέχρι στιγμής 182 δισ. ευρώ.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ