Νέα πιο σκληρά μέτρα ζητά το ΔΝΤ από την Ελλάδα

Πιθανή νέα πολιτική κρίση στην Ελλάδα λόγω χρέους επισημαίνει η Wall Street Journal

Νέα πιο σκληρά μέτρα ζητά το ΔΝΤ από την Ελλάδα

«Ακόμη και αν η χώρα εξασφαλίσει την ελάφρυνση του χρέους από τους Ευρωπαίους πιστωτές της, χρειάζεται ακόμα πιο οδυνηρές οικονομικές μεταρρυθμίσεις», αναφέρει σε δημοσίευμά της η Wall Street Journal, προχωρώντας στη διαπίστωση ότι το σαββατοκύριακο που μας πέρασε η ελληνική κυβέρνηση έλαβε ένα ιδιαιτέρως απογοητευτικό μήνυμα όσον αφορά στη μελλοντική στάση του ΔΝΤ στο ελληνικό ζήτημα.

Κι άλλα πιο σκληρά μέτρα θέλει ο Τόμσεν

«Οι δημοσιονομικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις της χώρας… οι μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό, είναι μόνο μια προκαταβολή», δήλωσε ο Πολ Τόμσεν, επικεφαλής του ευρωπαϊκού τμήματος του ΔΝΤ.

Για να μειωθούν τα ποσοστά ανεργίας και για να επιστρέψουν τα εισοδήματα στα προ κρίσης επίπεδα, θα χρειαστούν «βαθιές διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, πολλές από τις οποίες δεν έχουν ακόμη γίνει», ανέφερε. Το ποσοστό ανεργίας είναι σήμερα στο 22% και το μισό εργατικό δυναμικό της νεολαίας είναι χωρίς εργασία.

Δυσκολία αποπληρωμής των χρεών από την Ελλάδα τους προσεχείς μήνες

Επικαλούμενη τις δηλώσεις του Πολ Τόμσεν, η Wall Street Journal επισημαίνει ότι το ΔΝΤ ανησυχεί ότι η τρέχουσα μεταρρυθμιστική προσπάθεια προσκρούει σε πολιτικούς και κοινωνικούς παράγοντες.

«Η Ελλάδα έχει βιώσει μία σειρά πολιτικών κρίσεων και κυβερνητικών αλλαγών κατά τη διάρκεια της κρίσης» σημειώνει χαρακτηριστικά.

«Θα μπορούσε να βιώσει ακόμη μία, εφόσον η κυβέρνηση δεν μπορέσει να αποπληρώσει τα χρέη της τους προσεχείς μήνες» σπεύδει να προσθέσει.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ