Μοσκοβισί: Θέλουμε η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα

Μοσκοβισί: Η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της

«Αυτό που ο επίτροπος Μοσκοβισί και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο σύνολό της έκαναν για την Ελλάδα είναι κάτι που αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση», σημείωσε εισαγωγικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος κατά το διάλογο που είχε, παρουσία των μέσων ενημέρωσης, με τον Επίτροπο Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί. «Είναι κάτι που αφορά το μέλλον και τη συνοχή της Ε.Ε. και της ευρωζώνης», επανέλαβε ο Προκόπης Παυλόπουλος.

Προκόπης Παυλόπουλος: Να γίνει αυτό που πρέπει και από τους εταίρους στο θέμα του ελληνικού χρέους

«Ό,τι συμφωνήσαμε, θα το τηρήσουμε στο ακέραιο», διαβεβαίωσε εξάλλου για να προσθέσει όμως: «Περιμένουμε -όταν έλθει η ώρα αυτή- να γίνει αυτό που πρέπει, και από τους εταίρους στο θέμα του ελληνικού χρέους», ζήτησε ο Πρόεδρος. Υπογραμμίζοντας, στο σημείο εκείνο, το «μεγάλο πρόβλημα με τη βιωσιμότητα του χρέους». Συνεπώς, πρέπει να γίνουν οι αναγκαίες εκείνες ενέργειες, συμπλήρωσε. Ταυτοχρόνως δε, εξέφρασε την ελληνική υποστήριξη για τη θεσμική ενίσχυση του Eurogroup.

Πιερ Μοσκοβισί: Νέα φάση στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ε.Ε. και τη διεθνή κοινότητα

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, από την πλευρά του, ο Γάλλος Επίτροπος έστειλε σαφές μήνυμα στήριξης προς την Αθήνα: παρατήρησε, ειδικότερα, ότι οι θέσεις των δύο πλευρών είναι «σχεδόν ταυτόσημες» και εξήρε τις ελληνικές προσπάθειες, δεδομένης της ψήφισης 140 μέτρων τις προάλλες, όπως είπε. Γεγονός που του επέτρεψε να κάνει λόγο για «νέα φάση στις σχέσεις της Ελλάδας με την Ε.Ε. και τη διεθνή κοινότητα».

Η προσπάθεια δεν τελειώνει εδώ, παρατήρησε επίσης και κατέληξε: «Θέλουμε η Ελλάδα να επιστρέψει στην κανονικότητα και να συνεχίσει την πορεία της. Μπορείτε να υπολογίζετε σε εμάς».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ