Μίχαλος: Το οικονομικό περιβάλλον στην Ελλάδα έχει πλέον σταθεροποιηθεί

Ένταξη της Ελλάδας στο αμερικανικό πρόγραμμα επενδύσεων «Overseas Private Investment Cooperation»

Capital controls: Άρση των περιορισμών μεταφοράς κεφαλαίων των επιχειρήσεων ζητούν τα επιμελητήρια

Μεγάλα περιθώρια αναθέρμανσης και ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στον τομέα των επενδύσεων μεταξύ ΗΠΑ και Ελλάδας, διακρίνει ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ), Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Όπως είπε ο κ. Μίχαλος στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει το Ελληνοαμερικάνικο Ινστιτούτο (ΑΗΙ) με θέμα «Navigating the U.S. Business World», οι ΗΠΑ βρίσκονται μεταξύ των πρώτων πέντε χωρών προέλευσης άμεσων ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα, ενώ αποτελούν τον πέμπτο σημαντικότερο προορισμό των ελληνικών κεφαλαίων. Πρόσθεσε δε, ότι σήμερα, η Ελλάδα παρέχει σημαντικές ευκαιρίες για επενδύσεις, οι οποίες αξιοποιούν την καίρια γεωπολιτική της θέση, τα φυσικά πλεονεκτήματα και το υψηλής ποιότητας επιχειρηματικό και ανθρώπινο δυναμικό της.

Ένταξη της Ελλάδας στο αμερικανικό πρόγραμμα επενδύσεων «Overseas Private Investment Cooperation»

Η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα «Overseas Private Investment Cooperation» της αμερικανικής κυβέρνησης, ανοίγει νέους δρόμους για την ανάπτυξη των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στην Ελλάδα, επισήμανε ο κ. Μίχαλος και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα πέρασε από μια περίοδο οικονομικής αβεβαιότητας, ωστόσο «παρά τις προκλήσεις οι οποίες παραμένουν, το εγχώριο οικονομικό περιβάλλον έχει πλέον σταθεροποιηθεί».

«Θεωρούμε δεδομένη τη διάθεση και των δύο επιχειρηματικών κοινοτήτων να αναβαθμίσουν την οικονομική τους σχέση και να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα που παρέχει η χώρα μας» είπε ο κ. Μίχαλος και συνέχισε: «Εξίσου δεδομένη θεωρούμε την ικανότητα των ελληνικών επιχειρήσεων να αποτελέσουν αξιόπιστους, αποτελεσματικούς και χρήσιμους εταίρους.

Η εξωστρέφεια, η ανταγωνιστικότητα και η υψηλή τεχνογνωσία δεν έπαψαν ποτέ να αποτελούν προτεραιότητα για τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας μας. Αντίθετα, έχουν αποτελέσει τους κύριους στρατηγικούς μοχλούς, για την ανάπτυξη των ελληνικών επιχειρήσεων ενάντια στην εγχώρια οικονομική κρίση».

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ υπογράμμισε στη συνέχεια ότι παρά την κρίση, «στη χώρα μας δημιουργείται τα τελευταία χρόνια μια δυναμική κοινότητα νεοφυών καινοτόμων επιχειρήσεων, ειδικά σε τομείς έντασης γνώσης και τεχνολογίας. Πρόκειται για επιχειρήσεις που στηρίζονται στο ταλέντο νέων ανθρώπων, με κίνητρο και όραμα για εξωστρεφή ανάπτυξη».

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ