Αντιμέτωπο με τη φτώχεια το 37,5% του πληθυσμού στην Ελλάδα

Σοβαρές υλικές στερήσεις αντιμετωπίζει το 22,2%

Με φτώχεια κινδυνεύει το 35,6% του πληθυσμού στην Ελλάδα

Με ιδιαίτερη ανησυχία οφείλουν να αντιμετωπιστούν τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την φτώχεια, την εργασιακή και κοινωνική κατάσταση στα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ, όπως αυτή καταγράφηκε αναφορικά με την Ελλάδα, κατά την περίοδο 2015-2016.

Αντιμέτωπο με τη φτώχεια το 35,7% του πληθυσμού στην Ελλάδα

Ειδικότερα, σύμφωνα με τη σχετική έκθεση της Κομισιόν, στην Ελλάδα, για το 2015, αντιμέτωπο με τη φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό ήταν το 35,7% του πληθυσμού. Το 22,2% αντιμετώπιζε σοβαρές υλικές στερήσεις. Σε χειρότερη θέση στην Ευρώπη βρίσκονται μόνο οι πολίτες της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

Τραγική η κατάσταση στην Υγεία – Το το 12,3% του ελληνικού πληθυσμού στερείται αναγκαίας ιατρικής περίθαλψης

Στον χώρο της Υγείας η κατάσταση είναι εξίσου τραγική, με το 12,3% του πληθυσμού να στερείται ιατρικής περίθαλψης την οποία είχε ανάγκη. Πρόκειται για τη δεύτερη χειρότερη επίδοση στην Ευρωζώνη, αφού το μοναδικό μέλος του ευρώ όπου καταγράφηκε χειρότερο ποσοστό ήταν η Εσθονία, με 12,7%.

Τεράστιες οι εισοδηματικές ανισότητες στην Ελλάδα

Τέλος, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις χώρες που αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα εισοδηματικής ανισότητας στη Νομισματική Ένωση, αφού το πλουσιότερο 20% του πληθυσμού είχε εισοδήματα 6,5 φορές μεγαλύτερα από το φτωχότερο 20%.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ