Μητσοτάκης: Τα μέτρα σκοτώνουν την αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας

«Η ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε μέτρα χωρίς χρηματοδότηση»

Σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατηγορώντας την ότι συμπλέει με συμφέροντα, με αφορμή τη

Την άκρως αρνητική επίδραση της αυστηρής δημοσιονομικής που «σκοτώνει την αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας» τονίζει, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera. Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει ως «θαύμα ανικανότητας» το αποτέλεσμα της πρόσφατης αξιολόγησης, τονίζοντας πως η κυβέρνηση Αλέξη Τσίπρας ουσιαστικά αποδέχτηκε «ένα τέταρτο πρόγραμμα, χωρίς την απαραίτητη χρηματοδότηση».

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η ελληνική κυβέρνηση δέχτηκε δημοσιονομικά μέτρα χωρίς χρηματοδότηση

«Το αποτέλεσμα της συμφωνίας του κ. Τσίπρα στην τελευταία αξιολόγηση είναι κάτι που δεν έχει συμβεί ξανά. Η ελληνική κυβέρνηση δέχθηκε δημοσιονομικά μέτρα για δύο έτη, το 2019 και το 2020, μετά τη λήξη του υπάρχοντος προγράμματος. Και μάλιστα, χωρίς να πάρει η Ελλάδα χρήματα. Έχουμε δεχθεί ένα τέταρτο πρόγραμμα, χωρίς την απαραίτητη χρηματοδότηση. Είναι πράγματι ένα θαύμα ανικανότητας» αναφέρει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη συνέντευξή του.

«Η αυστηρή δημοσιονομική πολιτική σκοτώνει την αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας»

Στην ερώτηση εάν τα μέτρα που ζητούν οι Ευρωπαίοι και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έχουν κάποια λογική, αλλά και εάν δεν αποτελεί διεθνούς επιπέδου σκάνδαλο το γεγονός ότι οι δανειστές ζητούν τόσα πολλά από μια χώρα, που ήδη έχει μειώσει το χρέος της κατά 15% του Α.Ε.Π. και παράλληλα το Α.Ε.Π. έχει καταρρεύσει κατά 29%, ο κ. Μητσοτάκης απαντά: «Η Ελλάδα έχει πετύχει τη μεγαλύτερη δημοσιονομική προσαρμογή στη μοντέρνα ιστορία της παγκόσμιας οικονομίας. Αυτό είναι δεδομένο. Τώρα, πλέον, η αυστηρή δημοσιονομική πολιτική σκοτώνει την αναπτυξιακή προοπτική της ελληνικής οικονομίας. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι δεν έχουμε μέχρι τώρα αναλάβει πλήρως την ιδιοκτησία της μεταρρυθμιστικής ατζέντας, ώστε να πείσουμε τους εταίρους μας ότι πραγματικά θέλουμε να πάμε μπροστά. Είναι ένας διαρκής αγώνας αξιοπιστίας. Και από τις δύο πλευρές. Διότι και οι Ευρωπαίοι δεν εμπιστεύονται ότι η Ελλάδα θα υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις και στο τέλος ζητούν περισσότερη λιτότητα από όση είναι αναγκαία».

«Οι πολίτες αναζητούν την αλήθεια κι όχι εύκολες λύσεις, αν δε συνέβαινε αυτό δεν θα είχα εκλεγεί»

Τέλος, εκφράζει την πεποίθησή του ότι έχουν ωριμάσει πλέον οι συνθήκες στην Ελλάδα και οι πολίτες αναζητούν την αλήθεια και όχι απλά εύκολες λύσεις. «Εάν δεν ίσχυε αυτό δεν θα είχα εκλεγεί» εκτιμά ο κ. Μητσοτάκης και προσθέτει: «Είμαστε διατεθειμένοι να ανταλλάξουμε ένα πιο ευέλικτο κράτος για λιγότερους φόρους. Είμαστε υπέρ των ιδιωτικοποιήσεων. Πιστεύουμε στην επιχειρηματικότητα. Και σήμερα στην Ελλάδα, υπάρχει μια σιωπηλή πλειοψηφία που στηρίζει τη μεταρρυθμιστική μας ατζέντα».

Διαβάστε επίσης: Ανατροπές σε συντάξεις και ασφαλιστικές εισφορές από τη συμφωνία

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ