«Η Ελλάδα στο Πιάτο» στις Βρυξέλλες

Φάβα, τραχανά, ταραμά και πίτες έφαγαν οι ευρωβουλευτές

«Η Ελλάδα στο Πιάτο» στις Βρυξέλλες

Επίκεντρο την ελληνική γαστρονομία είχε το διήμερο εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιου Κούλογλου.

Φάβα, τραχανάς, ταραμάς και πίτες στο Ευρωκοινοβούλιο

Συγκεκριμένα στην εκδήλωση «Η Ελλάδα στο Πιάτο!» τέσσερα χαρακτηριστικά ελληνικά προϊόντα (φάβα, τραχανάς, ταραμάς και πίτες) έγιναν πηγή έμπνευσης και πρώτες ύλες για ισάριθμους προσκεκλημένους Έλληνες σεφ και ένα ταξίδι στη γεύση, την παράδοση και τα δώρα της ελληνικής γης ξεκίνησε στην καρδιά του Ευρωκοινοβουλίου.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με το εστιατόριο “Φίλεμα” στις Βρυξέλλες του βραβευμένου σεφ Ν.Μακρυγιαννάκη και την ομάδα του, τον ΕΟΤ με την διευθύντρια γραφείου Benelux Ελ.Σκαρβέλη, το Green Gastronomy Guide με τη συμμετοχή του Η.Πίττα, το Ινστιτούτο Ελληνικής Διατροφής, τη ΓΣΕΒΕΕ και το A Discovering Network asbl.
Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων, μεταξύ άλλων, περιελάμβανε γνωριμία ελληνικών γεύσεων με καλεσμένους επιλεγμένους σεφ στο εστιατόριο “Φίλεμα” καθώς και εκδήλωση γευσιγνωσίας στο εστιατόριο ευρωβουλευτών του Ευρωκοινοβουλίου.

Βασικό κίνητρο για την επιλογή ενός τουριστικού ταξιδιού η γαστρονομία

Σε σύντομη παρέμβασή της η διευθύντρια του γραφείου ΕΟΤ Benelux, Ελ. Σκαρβέλη τόνισε ότι η παρουσίαση της ελληνικής γαστρονομίας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον ελληνικό τουρισμό και την προβολή του ελληνικού τουριστικού προϊόντος που προωθεί ο ΕΟΤ.

«Μπορεί πολλοί να αναρωτιούνται πως ο τραχανάς και η φάβα θα βοηθήσουν την Ελλάδα για περισσότερες κρατήσεις, ωστόσο σας διαβεβαιώνω ότι η γαστρονομία αποτελεί βασικό κίνητρο για την επιλογή ενός τουριστικού ταξιδιού. Θέλαμε να δείξουμε την πραγματική ελληνική κουζίνα μακρυά από τα ελληνικά στερεότυπα που βρίσκει ο τουρίστας στην Ελλάδα. Να δείξουμε ότι η πραγματική ελληνική κουζίνα είναι αυτή που τρώμε στα σπίτια μας και μας έμαθαν οι γιαγιάδες μας», τόνισε, χαρακτηριστικά, η κ. Σκαρβέλη.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ