ΣΕΒ: Ελληνοαιγυπτιακό επενδυτικό φόρουμ για τις ευκαιρίες στην Αίγυπτο

ΣΕΒ: Ελληνοαιγυπτιακό επενδυτικό φόρουμ για τις ευκαιρίες στην Αίγυπτο

Σε ελληνοαιγυπτιακό, επιχειρηματικό φόρουμ που πραγματοποιήθηκε στην Αίγυπτο παρουσιάστηκαν οι διμερείς επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες, στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής που διοργανώνει ο ΣΕΒ, σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ, (2-5 Μαΐου 2017).

Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, ο αντιπρόεδρος του ΣΕΒ και συμπρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Αιγύπτου, Γιάννης Γιώτης, τόνισε:

«Οι δύο χώρες μοιράζονται μια μακρά ιστορία επιχειρηματικών συνεργασιών. Επεσήμανε ακόμη ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν σήμερα να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Αίγυπτος, διεκδικώντας τη συμμετοχή τους στα μεγάλα έργα που σχεδιάζει η αιγυπτιακή κυβέρνηση».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Συνδέσμου

Ο ΣΕΒ μέσω της δυναμικής πρωτοβουλίας ExportReady ενισχύει την επιχειρηματική συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, με έμφαση στους τομείς των logistics, των κατασκευών, των τροφίμων, των φαρμάκων, της διαχείρισης υδάτινων πόρων, όπως και άλλων εξαγωγικών κλάδων. Εκπρόσωποι των επιχειρηματικών κοινοτήτων των δύο χωρών αναζήτησαν συνέργειες, κατά τη διάρκεια της τρίτης Συνάντησης του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας – Αιγύπτου, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής που διοργανώνει ο ΣΕΒ, σε συνεργασία με το ΥΠΕΞ, στην Αίγυπτο (2-5 Μαΐου 2017). Την επιχειρηματική αποστολή συνόδευσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Τέρενς Κουίκ.

Στο πλαίσιο της αποστολής, διοργανώθηκε σήμερα (Τετάρτη, 3 Μαΐου 2017), Ελληνοαιγυπτιακό επιχειρηματικό φόρουμ, από τον ΣΕΒ, σε συνεργασία με την Ένωση Αιγυπτίων Επιχειρηματιών (EBA), στο οποίο παρουσιάστηκαν οι διμερείς επενδυτικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες, ενώ οι ελληνικές επιχειρήσεις είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν περισσότερες από 100 διμερείς συναντήσεις (Β2Β) με αιγυπτιακές εταιρείες.

Καλωσορίζοντας τους συμμετέχοντες, κατά την έναρξη της εκδήλωσης, ο Αντιπρόεδρος του ΣΕΒ και Συμπρόεδρος του Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ελλάδας-Αιγύπτου, κ. Γιάννης Γιώτης τόνισε ότι οι δύο χώρες μοιράζονται μια μακρά ιστορία επιχειρηματικών συνεργασιών. «Με εμπροσθοφυλακή κορυφαίες επιχειρήσεις, έχουν δημιουργήσει ισχυρούς οικονομικούς δεσμούς, θεμελιωμένους στην αμοιβαία κατανόηση» τόνισε ο κ. Γιώτης και πρόσθεσε ότι όλα τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι η αγορά της Αίγυπτου αποτέλεσε διαχρονικά μία από τις βασικές προτεραιότητες των ελληνικών επιχειρηματικών σχεδίων. Τέλος, επισήμανε ότι οι ελληνικές επιχειρήσεις μπορούν σήμερα να αξιοποιήσουν τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Αίγυπτος, διεκδικώντας τη συμμετοχή τους στα μεγάλα έργα που σχεδιάζει η αιγυπτιακή κυβέρνηση.

Σημειώνεται ότι στην αποστολή συμμετείχαν εκπρόσωποι από τις ακόλουθες ελληνικές επιχειρήσεις:

1. ATTIKO METRO S.A.
2. CANA LABORATORIES S.A.
3. DKND ENGINEERS Ltd
4. ECOTECH S.A.
5. ELVIAL S.A.
6. ENVIRONMENTAL ENGINEERING S.A.
7. GEOTER
8. HELLENIC CABLES S.A.
9. INTERMED
10. MATHIOS REFRACTORIES S.A.
11. SIDENOR S.A.
12. TEMAK S.A.
13. TRANSCOMBI EXPRESS S.A.
14. UNIPHARMA
15. UPSTREAM SYSTEMS
16. VAMVAKI Ltd
17. VASILIOU GLASS TECHNOLOGIES
18. YIOTIS S.A.
19. ZERITIS GROUP

Σημειώνεται ακόμη ότι στο πλαίσιο της επιχειρηματικής αποστολής, οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων–μελών της πρόκειται να επισκεφθούν την Αρχή της Διώρυγας του Σουέζ, καθώς και το λιμάνι και τη βιομηχανική ζώνη του Έιν Ελ Σόχνα.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ