Εξαγορά λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ εξετάζουν τα ΕΛΠΕ

Γρηγόρης Στεργιούλης: Τα ΕΛΠΕ έχουν ήδη παρουσία στην ηλεκτρική ενέργεια μέσω της Elpedison

ΕΛΠΕ: Δράσεις για την ανακούφιση των πληγέντων στη Δυτική Αττική

Tην προοπτική εξαγοράς λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής της ΔΕΗ εξετάζουν τα Ελληνικά Πετρέλαια (ΕΛΠΕ), εφόσον κριθεί ότι το γενικό πλαίσιο της συναλλαγής είναι ελκυστικό. Παράλληλα, η εταιρία βρίσκεται εν αναμονή των εξελίξεων για τον ΔΕΣΦΑ, αποκλείει το ενδεχόμενο πώλησης του μεριδίου στη ΔΕΠΑ και επενδύει στο δίκτυο της λιανικής, με σκοπό τη διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων και υπηρεσιών που διαθέτουν τα πρατήρια, αλλά και την εκμετάλλευση των ευκαιριών που δημιουργεί η άνοδος του τουρισμού.

Γρηγόρης Στεργιούλης: Τα ΕΛΠΕ έχουν ήδη παρουσία στην ηλεκτρική ενέργεια μέσω της Elpedison

Στο περιθώριο της εκδήλωσης της ΒΡ για το λανσάρισμα νέων καυσίμων, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρουσία του προέδρου του ομίλου ΕΛΠΕ, Ευστάθιου Τσοτσορού, ο διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΠΕ, Γρηγόρης Στεργιούλης δήλωσε, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ για τη συμφωνία που προβλέπει πώληση του 40 % περίπου των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ:

«Αναμένουμε να διευκρινιστεί ποιες μονάδες θα τεθούν προς πώληση, ώστε να γνωρίζουμε ποια είναι η διάρκεια ζωής τους και οι επενδύσεις που θα απαιτηθούν, όπως επίσης να ξεκαθαριστεί το πλαίσιο της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας σε σχέση με τις δημοπρασίες ΝΟΜΕ και την εφαρμογή του μοντέλου – στόχου (target model) της ΕΕ. Τα κοιτάζουμε όλα» ανέφερε χαρακτηριστικά. Τα ΕΛΠΕ έχουν ήδη παρουσία, όπως είναι γνωστό, στην ηλεκτρική ενέργεια, τόσο την παραγωγή, όσο και στη λιανική μέσω της Elpedison.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ