ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 8,6% στις κατασκευές το 1o τρίμηνο

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 8,6% στις κατασκευές το 10 τρίμηνο

Αύξηση 8,6% σημείωσε σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ ο δείκτης παραγωγής στις κατασκευές το α’ τρίμηνο εφέτος σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του α’ τριμήνου 2016, έναντι μείωσης 8,1% που καταγράφηκε στην αντίστοιχη σύγκριση το 2016 με το 2015.

Ο ίδιος δείκτης, το α’ τρίμηνο 2017 σε σχέση με το δ’ τρίμηνο 2016 σημείωσε μείωση 47%, έναντι μείωσης 42,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του α’ τριμήνου 2016 με το δ’ τρίμηνο 2015

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο δείκτης καλύπτει όλους τους τομείς στις κατασκευές (κτίρια- έργα πολιτικού μηχανικού). Στα κτίρια περιλαμβάνονται μονοκατοικίες, διπλοκατοικίες, πολυκατοικίες, ξενοδοχεία, κτίρια γραφείων, βιομηχανικά και εμπορικά κτίρια, κτίρια δημόσιων θεαμάτων, εκπαιδευτήρια, νοσοκομεία και λοιπά οικιστικά κτίρια. Στα έργα πολιτικού μηχανικού περιλαμβάνονται αυτοκινητόδρομοι, οδοί, αεροδρόμια, αθλητικές εγκαταστάσεις, γέφυρες, σήραγγες, υπόγειες διαβάσεις, αγωγοί μεταφοράς πετρελαίου και φυσικού αερίου, δίκτυα παραγωγής και διανομής ρεύματος, δίκτυα τηλεπικοινωνιών, υδραυλικά και λιμενικά έργα κ.λπ.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ