Ελβετία: Έκανε μήνυση στον κόκορα του γείτονα για φασαρία και δικαιώθηκε

κόκορας

Όχι δεν είναι ανέκδοτο. Ένας Ελβετός έκανε μήνυση στον κόκορα του γείτονα γιατί τον ενοχλούσε και δικαιώθηκε από το δικαστήριο.

Κάτοικος αγροτικής περιοχής στην Ζυρίχη δεν άντεχε πλέον τον λαλίστατο κόκορα του γείτονά του και, ταλαιπωρημένος από την έλλειψη ξεκούρασης και ύπνου, λόγω των κακαρισμάτων, κινήθηκε νομικά και υπέβαλε μήνυση.

Ο μηνυτής αναγκάστηκε να καταγράψει ηχητικά τη μεγάλη συχνότητα του λαλήματος του κόκκορα, που είχε φθάσει έως και σε 44 φορές μέσα στην ημέρα, αδιάφορο εάν ήταν ξημέρωμα ή νύχτα.

Με βάση ειδικής εφαρμογής μετρήθηκε επίσης η ένταση του θορύβου που προκαλούσε το κακάρισμα, η οποία έφθανε τα 84 ντεσιμπέλ, πολύ παραπάνω από τα ανεκτά όρια για τα ανθρώπινα αυτιά, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο την ιταλική La Repubblica.

Η απόφαση κατά του κόκορα ήταν «καταπέλτης». Πλέον, θα του επιτρέπεται να ασκεί τις φωνητικές χορδές του μόνο σε συγκεκριμένο ωράριο: Από τις 8:00 έως τις 22:00 τις καθημερινές και από τις 9:00 έως τις 22:00 τις αργίες.

Ο ιδιοκτήτης του πτηνού καλείται αφενός να κρατά τον κόκορα του μέσα σε κλειστό στάβλο, κατάλληλα ηχομονωμένο, ώστε το κακάρισμα του να μην ενοχλεί τους γείτονες, αφετέρου να καταβάλει τσουχτερό πρόστιμο.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ