Προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος ο Εμανουέλ Μακρόν

Διήμερη επίσκεψη του γάλλου προέδρου μετά της συζύγου του Μπριζίτ στην Ελλάδα

Προσγειώθηκε στο Ελευθέριος Βενιζέλος ο Εμανουέλ Μακρόν

Στην Ελλάδα βρίσκεται ο γάλλος προέδρος Εμανουέλ Μακρόν. Ειδικότερα, πριν από λίγα λέπτα, το αεροσκάφος της Γαλλικής Προεδρίας προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Διήμερη επίσκεψη του γάλλου προέδρου Εμανουέλ Μακρόν στην Ελλάδα

Ο υπουργός Επικράτειας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος και ο Γάλλος πρεσβευτής στην Αθήνα, Κριστόφ Σαντεπί υποδέχθηκαν τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν και τη σύζυγό του Μπριζίτ, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η προεδρική αυτοκινητοπομπή κατευθύνεται προς το Σύνταγμα όπου ο κ. Μακρόν θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Θα ακολουθήσει η επίσημη υποδοχή του Γάλλου Προέδρου στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο.

Στο Προεδρικό Μέγαρο θα μεταβεί ο γάλλος πρόεδρος

Το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας αναμένεται στο Προεδρικό Μέγαρο στις 13:45, όπου θα τους υποδεχθούν στην Ηρώδου Αττικού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και η σύζυγός του, Βλασία.

Η επίσημη τελετή υποδοχής περιλαμβάνει την ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων Γαλλίας και Ελλάδας, την επιθεώρηση του τιμητικού αγήματος και ολοκληρώνεται με την παρουσίαση των δύο αντιπροσωπειών.

Εν συνεχεία, οι δύο Πρόεδροι συνοδευόμενοι από τις συζύγους τους θα διασχίσουν τον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου για να μεταβούν εντός του κτιρίου, όπου θα πραγματοποιηθεί παρασημοφόρηση του Προέδρου της Γαλλικής Δημοκρατίας, Εμ. Μακρόν, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Πρ. Παυλόπουλο, με το Παράσημο του Μεγαλόσταυρου του Σωτήρος. Κατόπιν θα γίνουν δηλώσεις των δύο Προέδρων στον Τύπο και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Περίπου στις 15:30 ο Γάλλος Πρόεδρος και η γαλλική αντιπροσωπεία θα μεταβούν από το Προεδρικό Μέγαρο για το Μέγαρο Μαξίμου, όπου θα τους υποδεχθεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ο κ. Μακρόν και η σύζυγός του θα πραγματοποιήσουν διήμερη επίσκεψη στη χώρα μας.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ