Μεσάνυχτα 12ης προς 13ης Σεπτέμβρη το αίτημα για το πλοίο της EMSA

Συνεχίζονται οι εργασίες απορρύπανσης στο Σαρωνικό

Το ελληνικό αίτημα προς την EMSA για την παροχή απορρυπαντικού πλοίου για την αντιμετώπιση της ρύπανσης από μαζούτ στο Σαρωνικό υπεβλήθη λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 12ης προς τη 13η Σεπτεμβρίου, τόνισε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του αρμόδιου Επιτρόπου για τη Διαχείριση Κρίσεων, Χρήστου Στυλιανίδη.

Κομισιόν: Στις 9.30 π.μ. (ώρα Βελγίου) της 13/9 λάβαμε επιβεβαίωση ότι το πλοίο αυτό βρισκόταν ήδη στην περιοχή και είχε ξεκινήσει τις εργασίες απορρύπανσης

Συγκεκριμένα, οεκπρόσωπος της Επιτροπής, Κάρλος M. Γκορδεχουέλα, ανέφερε ότι «το Ευρωπαϊκό Κέντρο Συντονισμού για την Αντιμετώπιση Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης (ERCC) έλαβε το ελληνικό αίτημα για βοήθεια μετά τα μεσάνυχτα της 12ης προς τη 13η Σεπτεμβρίου και συγκεκριμένα αίτημα για την κινητοποίηση απορρυπαντικού πλοίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια στη Θάλασσα (EMSA). Περίπου 3 ώρες αργότερα, ο EMSA μίσθωσε ένα απορρυπαντικό πλοίο και περίπου στις 9.30 π.μ. (ώρα Βελγίου) λάβαμε επιβεβαίωση ότι το πλοίο αυτό βρισκόταν ήδη στην περιοχή και είχε ξεκινήσει τις εργασίες απορρύπανσης”.

Εξάλλου, ερωτηθείς πόσα ειδικά εξοπλυσμένα πλοία της EMSA ήταν διαθέσιμα τη στιγμή που οι ελληνικές αρχές υπέβαλαν αίτημα βοήθειας, ο ίδιος εκπρόσωπος Τύπου δεν ήταν σε θέση να απαντήσει και παρέπεμψε στην EMSA. «Σε ό,τι αφορά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όλες οι ανάγκες των ελληνικών αρχών ικανοποιήθηκαν», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης: Την παραίτηση Κουρουμπλή ζήτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ