Πώς να πληρώσω τον ΕΝΦΙΑ σε 12 δόσεις

ΕΝΦΙΑ: Μέχρι αύριο η καταβολή της 2ης δόσης

Έως την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου καλούνται εκατ. φορολογούμενοι να προχωρήσουν στην εξόφληση της 1ης δόσης του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) για το 2017

Ειδικότερα, 7,35 εκατ. φυσικά πρόσωπα και 50 χιλ. νομικά πρόσωπα πρέπει να καταβάλουν την 1η δόση του ΕΝΦΙΑ μέχρι την Παρασκευή, ενώ το συνολικό ποσό καταβολής ξεπερνά τα 3,1 δισ. ευρώ για τον έως και σε 5 μηνιαίες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων λήγει την 29η Σεπτεμβρίου 2017 και η τελευταία την 31η Ιανουαρίου 2018.

Ρύθμιση σε 12 μηνιαίες δόσεις με ετήσιο τόκο 5%

Η ισχύουσα νομοθεσία δίδει πάντως μια μικρή διέξοδο σε όσους αδυνατούν να εξοφλήσουν εμπρόθεσμα όλες αυτές τις υποχρεώσεις. Συγκεκριμένα, ο ν. 4152/2013 παρέχει τη δυνατότητα σε όσους φορολογούμενους δεν καταφέρουν να πληρώσουν εμπρόθεσμα μία ή περισσότερες δόσεις τρεχουσών οφειλών τους προς το Δημόσιο να τις ρυθμίσουν έως και σε 12 μηνιαίες δόσεις με ετήσιους τόκους 5%.

Η υπαγωγή στη ρύθμιση αυτή προϋποθέτει την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης του άρθρου 8 του ν. 1599/1986 στην οποία ο οφειλέτης θα πρέπει να αναφέρει στοιχεία για την εισοδηματική και περιουσιακή του κατάσταση από τα οποία θα πρέπει να προκύπτει αφενός η αδυναμία του να εξοφλήσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του, αφετέρου η δυνατότητά του να διαθέτει από το μηνιαίο εισόδημά του ένα ποσό για την αποπληρωμή της κάθε μηνιαίας δόσης της ρύθμισης.

Πληρωμή με χρέωση πιστωτικής κάρτας

Ταυτόχρονα τη δυνατότητα εξόφλησης των φόρων εισοδήματος και του ΕΝΦΙΑ του τρέχοντος έτους εφάπαξ με χρέωση της πιστωτικής κάρτας και εν συνεχεία με αποπληρωμή του χρεωθέντος ποσού έως και 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις παρέχουν στους φορολογούμενους οι τράπεζες. Η πληρωμή σε 12 δόσεις είναι συνήθως άτοκη.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ