Νέος ΕΝΦΙΑ με χαμηλότερες αντικειμενικές αξίες από το 2018

Με επίκεντρο τα αγροτεμαχια και τις αντικειμενικές αξίες το νομοσχέδιο του νέου ΕΝΦΙΑ

Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Το νέο νομοσχέδιο για τον νέο Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), με έναρξη εφαρμογής από το 2018, επεξεργάζεται η Επιτροπή Αξιών Ακινήτων του υπουργείου Οικονομικών.

Οριζόντια μείωση των αντικειμενικών αξιών σ’ όλη την Ελλάδα

Ειδικότερα, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας «Realnews», θα προβλέπει την οριζόντια μείωση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων σε ολόκληρη την επικράτεια, αλλά και την κλιμακωτή αύξηση των αγροτεμαχίων, με αιχμή τα «φιλέτα», προκειμένου να αντισταθμιστούν οι απώλειες και να επιτευχθεί ο στόχος για έσοδα 2,65 δισ. ευρώ, ο οποίος παραμένει αμετάβλητος.

Από το Μάρτιο του 2018 η πληρωμή του νέου ΕΝΦΙΑ

Σήμερα, ο ΕΝΦΙΑ που πληρώνουν 3,7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες αγροτεμαχίων (σ.σ.: όλων των διαβαθμίσεων) ανέρχεται σε μόλις 1 ευρώ το στρέμμα. Οι αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ αναμένεται να είναι έτοιμες μέχρι το τέλος του 2017 και η πληρωμή του νέου ΕΝΦΙΑ θα ξεκινήσει από τον Μάρτιο του 2018.

Σε ό,τι αφορά τους 1,3 εκατ. ιδιοκτήτες που απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ (σε ποσοστό από 50% έως 100%), η κυβέρνηση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, προσπαθεί να μη χάσουν το προνόμια της φοροαπαλλαγής, παρά τις πιέσεις των δανειστών για το αντίθετο. Είναι γνωστό ότι οι δανειστές επιμένουν στη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και ζητούν την κατάργηση των φοροαπαλλαγών.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ