Ξεκίνησαν οι συμψηφισμοί ΕΝΦΙΑ με τις επιστροφές φόρου εισοδήματος

Με ηλεκτρονικό μήνυμα στο TAXISnet ενημερώνονται οι φορολογούμενοι

Ξεκίνησαν οι συμψηφισμοί ΕΝΦΙΑ με τις επιστροφές φόρου εισοδήματος

Τους πρώτους συμψηφισμούς του Ενιαίου Φόρου Ιδικοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) με τις επιστροφές φόρου ξεκίνησε η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Ειδικότερα, αναφορικά με τον παραπάνω συμψηφισμό, οι φορολογούμενοι ειδοποιούνται, ήδη από χθες, μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος που λαμβάνουν από την ΑΑΔΕ, ενώ το αποτέλεσμα του συμψηφισμού αποτυπώνεται στον λογαριασμό τους στο TAXISnet.

Πίστωση της διαφοράς στον τραπεζικό λογαριασμό του φορολογούμενου όταν η επιστροφή φόρου είναι μεγαλύτερη του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων

Στην περίπτωση που το ποσό της επιστροφής φόρου εισοδήματος είναι μεγαλύτερο από τον ΕΝΦΙΑ η διαφορά θα πιστώνεται στον τραπεζικό λογαριασμό του φορολογούμενου τον οποίο έχει δηλώσει στη φορολογική του δήλωση.

Σε αντίθεση περίπτωση το ποσό ΕΝΦΙΑ που απομένει μετά τον συμψηφισμό θα εξοφληθεί εφάπαξ ή σταδιακά στο πλαίσιο των δόσεων που έχουν καθορισθεί.

Εφάπαξ ή σε 5 μηνιαίες δόσεις από Σεπτέμβρη έως Ιανουάριο η καταβολή του ΕΝΦΙΑ

Σημειώνεται ότι ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων καταβάλλεται είτε εφάπαξ είτε σε πέντε μηνιαίες δόσεις από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιανουάριο του 2018.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ