Ο ΕΝΦΙΑ «τρώει» τις επιστροφές φόρου

Συμψηφισμός ΕΝΦΙΑ-επιστροφής φόρου για 600.000 φορολογούμενους

Αναρτήθηκαν τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Σε 3 πληρωμές επιστροφής φόρου έχει προβεί έως σήμερα η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες σε σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας τα «ΝΕΑ», δε θα προχωρήσει και σε τέταρτη, πριν την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ στα τέλη Αυγούστου.

Συμψηφισμός ΕΝΦΙΑ-επιστροφής φόρου για 600.000 φορολογούμενους

Ειδικότερα, αυτό σημαίνει ότι όσοι από τους περίπου 600.000 φορολογουμένους που διακαιούνται επιστροφής φόρου έχουν στην κατοχή τους ακίνητη περιουσία, δηλαδή υποχρεούνται καταβολής ΕΝΦΙΑ, θα υποστούν συμψηφισμό.

Μέχρι σήμερα οι υπηρεσίες της ΑΑΔΕ έχουν προχωρήσει σε επιστροφές φόρου εισοδήματος ύψους 123,5 εκατ. ευρώ σε 386.032 φορολογουμένους.

Ο συμψηφισμός βάσει του νόμου μπορεί να γίνει και αυτεπάγγελτα με πράξη του προϊσταμένου της εφορίας εφόσον από τα υπάρχοντα στοιχεία αποδεικνύεται η απαίτηση του οφειλέτη. Σε συμψηφισμό υπόκεινται με βάση το νόμο οι βεβαιωμένες οφειλές είτε είναι ληξιπρόθεσμες είτε όχι, οι βεβαιωμένες οφειλές που τελούν σε δικαστική ή διοικητική αναστολή, οι βεβαιωμένες οφειλές που για οποιονδήποτε λόγο καταβάλλονται τμηματικά καθώς και οι παραγεγραμμένες οφειλές οι οποίες αντιτάσσονται σε συμψηφισμό για μια τριετία από τη συμπλήρωση της παραγραφής τους.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ