Λήγει σήμερα η προθεσμία για ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος

Σήμερα η προθεσμία για ΕΝΦΙΑ και οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων

Δύσκολη μέρα η Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017, αφού φορολογούμενοι και ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να καταβάλουν συνολικά το ποσό των 2,5 δισ. ευρώ σε ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος!

Συγκεκριμένα, σήμερα λήγει η προθεσμία καταβολής για την 1η δόση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων και τη 2η δόση του φόρου εισοδήματος. Εξάλλου, πάνω από 250 χιλ. εταιρείες και νομικά πρόσωπα οφείλουν να εξοφλήσουν την 3η δόση του φόρου εισοδήματος για τη χρήση του 2016.

Συγκεκριμένα, οι υποχρεώσεις των φορολογούμενων και ιδιοκτητών ακινήτων που λήγουν σήμερα είναι:

 • 1η δόση ΕΝΦΙΑ: Η καταβολή της πρώτης από τις 5 δόσεις του ΕΝΦΙΑ λήγει σήμερα και στα κρατικά ταμεία πρέπει να εισρεύσουν έσοδα της τάξης των 630 εκατ. ευρώ.
 • 2η δόση του φόρου εισοδήματος: Η καταβολή της δεύτερης δόσης του φόρου εισοδήματος λήγει σήμερα και το ΥΠΟΙΚ αναμένει να εισπράξει 1,1 δισ. ευρώ. Σύμφωνα πάντως με το υπουργείο Οικονομικών, αρκετοί φορολογούμενοι επέλεξαν ν’ αφήσουν απλήρωτη την πρώτη δόση προκειμένου να είναι σε θέση να υπαχθούν στη ρύθμιση των 12 δόσεων.
 • Δόσεις χρεών παρελθόντων ετών στην εφορία: Το ΥΠΟΙΚ περιμένει 300 εκατ. ευρώ. Πέρα από τον ΕΝΦΙΑ και τον φόρο εισοδήματος, όσοι βρίσκονται ήδη σε ρύθμιση θα πρέπει σήμερα να πληρώσουν και τη σχετική δόση. Σε διαφορετική περίπτωση, αν κάποια από τις δόσεις βγει ληξιπρόθεσμη, τότε θα γίνει απαιτητό όλο το χρέος.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ