Παπανάτσιου: Δικαιότερος ΕΝΦΙΑ από του χρόνου

«Μέχρι τέλους του έτους, πιστεύουμε οι επιτροπές να έχουν ολοκληρώσει το έργο για όλα τα ακίνητα, οπότε θα έχουμε και τις καινούργιες αντικειμενικές αξίες»

Παπανάτσιου: Παραπάνω από εφικτός ο στόχος για ανάπτυξη 2%

Την ολοκλήρωση της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων βάσει των εμπορικών αξιών έως το τέλος του έτους, οπότε και θα εφαρμοστεί δικαιότερο καθεστώς υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ, ανακοίνωσε η υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου.

Συγκεκριμένα, η υφυπουργός Οικονομικών, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου βουλευτή, Δημήτρη Κουκούτση, ήδη στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ του 2017, στην περιοχή του Νέου Βουτζά Αττικής, που η επιτροπή έδωσε το αποτέλεσμά της, ο ΕΝΦΙΑ έχει υπολογιστεί με χαμηλότερη τιμή αντικειμενικής αξίας.

Κατερίνα Παπανάτσιου: Καινούργιες αντικειμενικές αξίες για ένα δικαιότερο σύστημα υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ

«Μέχρι τέλους του έτους, πιστεύουμε οι επιτροπές να έχουν ολοκληρώσει το έργο για όλα τα ακίνητα, οπότε θα έχουμε και τις καινούργιες αντικειμενικές αξίες για ένα δικαιότερο σύστημα υπολογισμού του ΕΝΦΙΑ. Εκεί δηλαδή που είναι χαμηλότερες οι αξίες να έχουμε κάτι χαμηλότερο κι εκεί που πραγματικά υπάρχουν υψηλότερες αξίες να έχουμε αντίστοιχα υψηλότερο ΕΝΦΙΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά από το βήμα της Βουλής η υφυπουργός Οικονομικών, κ. Παπανάτσιου.

Τέλος, όπως τόνισε η αρμόδια υφυπουργός, το υπουργείο Οικονομικών παρακολουθεί την αποτελεσματικότητα της ασκούμενης φορολογικής πολιτικής και αξιολογεί τις επιπτώσεις των φορολογικών μέτρων. Σύμφωνα με την κυρία Παπανάτσιου, στο πλαίσιο αυτό, εξετάζονται όλες τις δυνατότητες για ελάφρυνση των πολιτών, λαμβάνοντας πάντοτε υπόψη το καθεστώς αυστηρών δημοσιονομικών περιορισμών που βρίσκεται η χώρα μας.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ