ΕΝΦΙΑ: Προς αντικατάσταση από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας

ΕΝΦΙΑ: Προς αντικατάση από τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας

Την αντικατάσταση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) με τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας (ΦΜΑΠ) φαίνεται να εξετάζει η κυβέρνηση, με την εφαρμογή να εξαρτάται από την εξίσωση ή μη των αντικειμενικών αξιών με εμπορικές αξίες και την κάλυψη του στόχου των 3,2 δισ. ευρώ που αξιώνουν οι ετείροι δανειστές από τον ΕΝΦΙΑ.

Συγκεκριμένα, βάσει σχετικού δημοσιεύματος της εφημερίδας «Καθημερινή», η αρμόδια υφυπουργός Οικονομικών, Κατερίνα Παπανάτσιου, προανήγγειλε αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων, οι οποίες, καλώς εχόντων των πραγμάτων, αναμένεται να ισχύσουν από το 2018.

Κατερίνα Παπανάτσιου: Στόχος μας είναι ο ΕΝΦΙΑ να αντικατασταθεί με έναν φόρο μεγάλης περιουσίας που θα είναι προοδευτικός

«Στόχος μας είναι ο ΕΝΦΙΑ να αντικατασταθεί με έναν φόρο μεγάλης περιουσίας που θα είναι προοδευτικός», ανέφερε χαρακτηριστικά η υφυπουργός Οικονομικών, κ. Παπανάτσιου, κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης της από το βήμα του συνεδρίου της Prodexpo την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2018.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδα «Καθημερινή», ζητούμενο για την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ παραμένει είναι η εξίσωση μεταξύ αντικειμενικών και εμπορικών αξιών για τα ακίνητα.

Από την πλευρά του το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προσβλέπει στην εισροή «ζεστού» χρήματος στα κρατικά ταμεία, προκειμένου να καλυφθεί ο στόχος ύψους 3,2 δισ. ευρώ που αξιώνουν οι εταίροι-δανειστές ως βεβαιωμένα έσοδα.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ