Επιδείνωση καιρού με ισχυρές βροχές και καταιγίδες

Δυσμενείς καιρικές συνθήκες έρχονται στη χώρα

ΕΜΥ: Χριστουγεννιάτικος καιρός με χιονοπτώσεις και καιταιγίδες

Για επιδείνωση του καιρού από απόψε με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και τους θυελλώδεις ανέμους, προειδοποιεί με έκτακτο δελτίο η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Για επιδείνωση καιρού

Πιο αναλυτικά θα επηρεαστούν αύριο Πέμπτη μέχρι το απόγευμα τα νησιά του Ιονίου και η Ήπειρος, μέχρι το βράδυ η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος και βαθμιαία η ανατολική Πελοπόννησος, η κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), η Εύβοια, η Θεσσαλία, οι Σποράδες, οι Κυκλάδες και η Κρήτη.

Από το μεσημέρι της Πέμπτης τα φαινόμενα θα επηρεάσουν την κεντρική Μακεδονία, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα και μέχρι τη νύχτα πιθανόν τα παραθαλάσσια της ανατολικής Μακεδονίας και τη Θράκης.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της δυτικής ηπειρωτικής χώρας και βαθμιαία σε περιοχές της Ηπείρου, της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της δυτικής και κεντρικής Στερεάς, σε υψόμετρο από 400 μέτρα.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι το πρωί της Παρασκευής πιθανόν στην κεντρική Μακεδονία (κυρίως σε Πιερία και Ημαθία), ενώ μέχρι το μεσημέρι πιθανόν η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά, η Εύβοια και οι Κυκλάδες. Κατά διαστήματα αναμένεται να πληγούν έως τη νύχτα τα Δωδεκάνησα και πιθανόν η Κρήτη.

Πυκνές χιονοπτώσεις πιθανόν να σημειωθούν το πρωί στα ορεινά-ημιορεινά της Ημαθίας, της Πιερίας, της Χαλκιδικής, και της ανατολικής Θεσσαλίας. Έως το μεσημέρι στο ορεινά της βόρειας Πελοποννήσου (κυρίως στην Αχαΐα, σε υψόμετρο πάνω από 800 μέτρα) της Ευρυτανίας και της Φωκίδας (σε υψόμετρο από 400-500 μέτρα) και της Φθιώτιδας (από 500-600 μέτρα).

 

Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ