Περικοπή 50% στο επίδομα θέρμανσης

Ξεκίνησε η διανομή του πετρελαίου θέρμανσης

Σε μείωση στο 50% της ετήσιας δαπάνης για το επίδομα θέρμανσης προχωράει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Ως  αποτέλεσμα, τον Ιανουάριο θα το λάβουν είτε λιγότερα νοικοκυριά είτε σε περίπτωση που δε μειωθεί ο αριθμός των δικαιούχων να οδηγηθούμε σε μείωση του ύψους του επιδόματος.

Αξίζει να σημειωσουμε ότι η περικοπή του ετήσιου ποσού επιδότησης κατά 50% αποτελεί μνημονική υποχρέωση, με στόχο να περιοριστεί η δαπάνη από τα 92 εκατ. ευρώ σε 47 εκατ. ευρώ,  με αλλαγές στα ποσά που θα καταβληθούν στους δικαιούχους, αλλά και στα εισοδηματικά, περιουσιακά και γεωγραφικά κριτήρια καταβολής του.

Η περικοπή του επιδόματος, που γίνεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, θα ισχύσει την νέα χειμερινή σεζόν (15 Οκτωβρίου 2017 – 30 Απριλίου 2018). Η πρώτη δόση του «κουτσουρεμένου» επιδόματος θα χορηγηθεί τον Ιανουάριο του 2018.

Τα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης

 

 • Άγαμοι με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 100.000 ευρώ.
 • Έγγαμοι με ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας μέχρι 200.000 ευρώ.
 • Το εισοδηματικό όριο των 20.000 ευρώ προσαυξάνεται κατά 2.000 ευρώ για κάθε εξαρτώμενο τέκνο.

 

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ