Μείωση στα επιτόκια των νέων δανείων καταγράφει η ΤτΕ το Μάρτιο

Στο 2,76% το μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων

Μείωση στα επιτόκια των νέων δανείων καταγράφει η ΤτΕ το Μάρτιο

Με μικρή μείωση σε ποσοστό 0,06% έκλεισε το μέσο επιτόκιο χορηγήσεων για το μήνα Μάρτιο διαμορφούμενο στο 4,47%. Παράλληλα, το μέσο επιτόκιο καταθέσεων παρέμεινε ουσιαστικά αμετάβλητο στο 0,31%. Η μεταξύ τους διαφορά (περιθώριο) μειώθηκε στο 4,16%, από το 4,22% τον προηγούμενο μήνα.

Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος για το μήνα Μάρτιο

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος, το μέσο σταθμισμένο επιτόκιο του συνόλου των νέων δανείων προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 0,06%. σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και διαμορφώθηκε στο 4,47%.

Μείωση κατά 98 μονάδες βάσης για το μέσο επιτόκιο καταναλωτικών δανείων

Ειδικότερα, το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια (κατηγορία που περιλαμβάνει τα δάνεια μέσω πιστωτικών καρτών, τα ανοικτά δάνεια και τις υπεραναλήψεις από τρεχούμενους λογαριασμούς) παρέμεινε αμετάβλητο στο 14,54%. Το μέσο επιτόκιο των καταναλωτικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας με κυμαινόμενο επιτόκιο μειώθηκε κατά 98 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 6,58%.

Μείωση κατά 0.08% στο μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων

Tο μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων χωρίς καθορισμένη διάρκεια μειώθηκε κατά 0,08% μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 5,59%. Το μέσο επιτόκιο των επαγγελματικών δανείων χωρίς συγκεκριμένη διάρκεια μειώθηκε στο 7,25% από 7,28% τον προηγούμενο μήνα.

Το μέσο επιτόκιο των επιχειρηματικών δανείων συγκεκριμένης διάρκειας και κυμαινόμενου επιτοκίου αυξήθηκε κατά 0,04% έναντι του προηγούμενου μήνα και διαμορφώθηκε στο 4,12%. Αναλυτικότερα, το μέσο επιτόκιο για δάνεια μέχρι και 250.000 ευρώ αυξήθηκε κατά 21 μονάδες βάσης και διαμορφώθηκε στο 5,38%, για δάνεια άνω των 250.000 μέχρι και 1 εκατ. ευρώ αυξήθηκε οριακά στο 4,82% και για δάνεια άνω του 1 εκατ. ευρώ αυξήθηκε κατά 0,15% και διαμορφώθηκε στο 4,04%.

Στο 2,76% το μέσο επιτόκιο στα στεγαστικά δάνεια με κυμαινόμενο επιτόκιο

Τέλος, το μέσο επιτόκιο των στεγαστικών δανείων με κυμαινόμενο επιτόκιο αυξήθηκε κατά 0,09% και διαμορφώθηκε στο 2,76%.

   

  Θέλεις να διαβάζεις άρθρα σαν το παραπάνω

  Βάλε το e-mail σου και κάνε click για να λαμβάνεις αποκλειστική ενημέρωση!

   

  ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

  Παρακαλούμε συμπληρώστε το σχόλιο σας!
  Παρακαλούμε συμπληρώστε το όνομα σας εδώ